Nekoliko savjeta kako držati bradu čistom prilikom jela

Volimo brade, volimo brkove i oni vole nas, no kako se isti nalaze u neposrednoj blizini ustiju koja nam služe za unos hrane, a danas u hipsterskom svijetu hrana je svakojaka posebnu pažnju posvećujemo unosu hrane sa što manje učinjene štete glede brkova i brade.

Neka vam zalogaji budu manji i savladivi

Recimo da ste si napravili onako pravi sendvič. Od frtaljice bijelog kruha u koji ste stavili baš sve što se staviti da. Od majoneze, ketchupa, dva mekana jaja na oko, salate s crnim uljem, naribanog zelja, maslaca, sira, uglavnom sendvič koji će nakon samo jednog griza uprljati i najveću bradu. Umjesto da se primite posla kao većina muškaraca, taj sendvič razrežite na manje dijelove koje ćete puno lakše savladati bez potrebe za prljanjem brade. Isto je i s jušnim jelima, smanjite žlicu i ne punite žlicu baš na vrh.

Iako time nećete u potpunosti eliminirati prljanje brade hranom, isto ćete barem svesti na minimum.

Maramica neka vam bude prijatelj

Nikad nisam toliko mario za maramicama odnosno nisam ih imao česti pri ruci sve dok nisam odrastao te počeo razmišljati da mi brada bude čiste i za vrijeme samog jela. Iako se prljanje brade skoro pa ne može izbjeći (a bolje da se i ne trudimo previše biti 100% čisti tijekom jela jer ćemo naposljetku ostati gladni) imajmo pri ruci maramicu te nakon svakog kriza ekstra velikog i popunjenog cheeseburgera obrišimo jednim potezom ostatke priloga s brade.

Osim hrane tu su i pića

Dakle i pića te napitci su nam također vični ulaziti na u bradu. Od raznog kava, piva, sokova. U principu svega što se servira u šalicama i čašama. No i za to postoje jednostavna rješenja. Jedno od njih je korištenje slamčice. Možda malo neobično za pivo, ali sokove i slatke napitke pijte sa slamčicom (ne, nećete biti manje muško). Kod kupnje kavu možete uzeti Coffe to go koja dolaze s onim praktičnim poklopcem ili jednostavno imajte pri ruci čistu kreditnu karticu koje će vam koristiti kao priručni brkobran.

Osim toga svaka prava i spomena vrijedna pivnica donijet će vam s pivom i brkobran, ako ne i poslužiti pivo u posebnoj čaši ili šalici s zaštitom od umakanja brka u pjenu,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.