Dva jednostavna koraka kako omekšati bradu

Ovaj sam članak objavio prije nekih dvije godine i još danas je u trendu na portalu. U trendu je zato jer je i sama tema u trendu, stoga ga ponavljam, a kao i 'sve' korake u članku.

Ako ste krenuli s tim koracima negdje protekle godine za vrijeme objave ovog članka, vaša brada onda je danas sigurno bujnija, zdravija i generalno bolja.

Da bi vaša brada bila mekana i ugodna na dodir, ponajviše pripadnicama suprotnog spola, potrebna su vam dva esencijalna sastojka – kvalitetno ulje za bradu te isto tako kvalitetan balzam za bradu. Namjerno koristim pojam kvalitetno jer danas postoji sve veći broj kozmetike za bradu, koje su isto tako kao i razni šamponi, balzami za kosu prilično nezahvalni za vašu bradu. Sve u svemu preporučujemo pripravke na prirodnoj bazi, a najbolje za to je pitati prijatelje, ljude koji koriste neke od tih pripravaka. Naravno uz malo truda, ponešto znanja i poznavanja vlastite brade kozmetiku vrlo lako i jeftino možete proizvesti i kod kuće.

Dnevnu tako rutinu za omekšavanje brade možemo podijeliti na dva koraka. Za svaki vam treba ne više od 5 minuta vremena.

Korak 1.

Nakon jutarnjeg pranja lica toplom voda, dodajte par kapi (ili više, ovisno o veličini brade) ulja za bradu na ruke i nježno i ravnomjerno utrljajte u bradu. Krenite od vrhova prema koži s time da ulje nanesete i na kožu. Pranje lica toplom vodom otvara pore i omogućava da ulje za bradu uđe u te pore i kvalitetno je nahrani. Ponovimo, razmažite ulje po rukama, malo ga ugrijte te prođite kroz cijelu bradu od vrhova do korijena i same kože. Ono što će ulje napraviti je dodati potrebnu vlažnost, hidrataciju i mekoću vašoj bradi, pritom hraneći i bradu i lice zdravim i potrebnim sastojcima.

Korak 2.

Navečer, primjerice nakon tuširanja nanesite prilično malu količinu balzama za bradu. Najbolje je balzam nanijeti na ruke, trljati te ga time zagrijati i omekšati. Kad je ravnomjerno razmazan po rukama nanesite na bradu i to od korijena prema vrhovima. Ono što činite ovakvim nanošenjem balzama je vlaženje i hranjenje brade bitnim uljima te ono najbitnije direktno djelujete na ispucale vrhove brade. Balzam sa svim svojim hranjivim sastojcima preko noći se hraniti i hidratizirati bradu.

Napomena

Koristite što kvalitetnije, prirodne pripravke za bradu, nikako ne koristite pripravke za kosu. Kosa i brada te koža i podloga na kojoj rastu, odnosno tjeme koliko god nam to izgledalo čudno, su dva prilično različita ‘medija’. Rutinu ponavljajte svaki dan. Isto tako pranje brade (šamponima ili sapunima za bradu) nije nužno obavljati svaki dan, čak se i ne preporučuje jer se time ispiru prirodna ulja koje proizvodi naše tijelo. Dovoljno je jednom tjedno, eventualno dva puta.

Članak je izvorno objavljen: 13. tra. 2015.

2 komentara

  • Pozdrav kolege bradonje, evo da vam predstavim nova ulja za bradu koja će uskoro krenuti sa prodajom. U pitanju su ulja proizvedena od 100% prirodnih najkavlitetnijih biljnih i etarskih ulja, bez bilo kakvih neprirodnih primesa.
    Pošto moj ortak pravi ova ulja, a biće u balm u ponudi, pa sam ih probao već i ako se još ne prodaju mogu vam reći da sam oduševljen kvalitetnom po meni najbolja ulja koja sam do sada probao i ovo govorim nevezano za to što poznajem čoveka, jer su proizvodi zaista vrhunski.

    Ulja bi trebalo uskoro da krenu sa prodajom, evo ostavljam vam facebook stranicu, pa pratite obaveštenja o tome kada kreće prodaja.
    https://www.facebook.com/blackbeardulja/

Comments are closed.