Predstavljeni 7. Dani okusa varaždinskoga kraja

Danas je u Bistrou Familija u Varaždinu održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni 7. Dani okusa varaždinskoga kraja.

Od 8. do 17. ožujka u 15 odabranih restorana Varaždinske županije posjetitelji će moći uživati u tradicijskim jelima, odnosno u posebno kreiranim menijima u 3 slijeda po promotivnim cijenama od 17 € i 23 €.

Goran Mališ, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije pozdravio je prisutne i istaknuo kako će se svi uključeni potruditi predstaviti sve ono najbolje što se nudi iz naše gastronomije, a vezano je uz tradiciju i podrazumijeva pripremu jela od lokalnih i autohtonih tradicijskih namirnica.„Ove godine se početak Dana okusa poklopio sa Danom žena pa je to i prilika za izvesti svoje žene, majke i posebno bake kako bismo ih podsjetili na jela kakva su i one nekad pripremale.“

Voditelj projekta Borislav Šimenc istaknuo je da u projektu Okusi hrvatske tradicije sudjeluje 12 županija, ali samo Varaždinska županija provodi ovu manifestaciju dva puta godišnje, odnosno uz jesenski termin kada se Dani okusa organiziraju na nacionalnom nivou, u Varaždinskoj županiji Dane okusa imamo i u ožujku i to već po sedmi puta.Šimenc je iskoristio priliku da najavi i nove aktivnosti u ovom projektu, a već ove godine će to biti i prva hrvatska eno-gastronomsku obilaznica na području Varaždinske županije.

U ime Varaždinske Županije obratila se gđa. Silvija Zagorec, zamjenica Župana, koja je pohvalila ovaj projekt i istaknula kako u njemu vidimo primjer zaokružene cjeline „od polja do stola“ gdje se povezuju obiteljska poljoprivredna gospodarstva s restoranima kako bi na kraju posjetitelji dušom i tijelom uživali u mirisima i okusima lokalnih jela.„Zaista smo ponosni na naše ugostitelje i naše kuhare koji čuvaju ova domaća jela od zaborava i njeguju našu tradiciju te je prenose na mlađe naraštaje“.

Ovom prilikom dodijeljena je i oznaka standarda Okusi varaždinskoga kraja objektu koji od danas sudjeluje u projektu Okusi hrvatske tradicije, a to je ujedno i domaćin današnjeg susreta – Bistro Familija. Oznaku je vlasniku Ninoslavu Biškupu uručila gđa. Silvija Zagorec.

Posjetite Dane okusa varaždinskoga kraja od 8. Do 17. ožujka u sljedećim ugostiteljskim objektima: Arabela, August, Bedem, Garestin, Grešna pilnica, Familija, Minerva, Hotel Trakošćan, Hotel Varaždin, Šanjek, Verglec, Vila Toplissa, Zlatne gorice, Žmah i Kavana Grofica Marica te otkrijte zašto je Varaždinski kraj nezaobilazna destinacija za sve gurmane i ljubitelje dobre hrane.

Cijelu ponudu možete pronaći na www.okusi.hr