Pet napetih trilera na Netflixu za uzbudljiviju večer

Ako ostatak godišnjeg odmora želite provesti na udobnom, toplom, uz omiljenu hranu i dobar film, tu smo za vas. Kako ne biste proveli večer nezadovoljni televizijskim programom ili tražeći što gledati, pripremili smo odlične trilere koje jednostavno morate pogledati. Želimo vam dobru zabavu!

Zodiac

Na sam vrh naše liste odlučili smo staviti poznati filmski klasik o karikaturistu iz San Francisca koji postaje detektiv amater opsjednut pronalaskom ubojice Zodiaca, neidentificirane osobe koja terorizira sjevernu Kaliforniju svojim ubilačkim pohodom. Ako još niste gledali, pravo je vrijeme za to, a ako jeste – uživajte ponovno.

The Chalk Line

Iako na glasu kao vedri i temperamentni, Španjolci su poznati i po prilično mračnim filmovima, a takav je i ovaj, koji se našao na drugom mjestu naše liste. U središtu radnje je par koji pruži privremeni dom napuštenoj djevojčici koju pronašli na cesti prilikom povratka s večere. Djevojčica ima neobičnu opsesiju time da postoji čudovište koje će doći i kazniti je ako izađe izvan kvadrata koji je na podu nacrtala kredom.

The Platform

Kao dokaz da Španjolci snimaju mračne filmove, na listu dodajemo još jedan španjolski naslov. Radnja je smještena u vertikalni zatvor s jednom ćelijom na svakoj razini i njoj su po dvije osobe. Jednom dnevno po vertikali se spušta platforma hranom i svi zatvorenici imaju samo dvije minute za jelo, a takav sustav se pokazuje kao stravična noćna mora.

The Good Nurse

Jedan od novijih filmova donosi priču o Amy, medicinskoj sestri i samohranoj majci koja se bori sa srčanim oboljenjem, i Charlieju, novom medicinskom tehničaru koji počne raditi na njezinom odjelu. Između njih dvoje vrlo se brzo razvije snažno prijateljstvo, ali stvari se promjene nakon niza misterioznih smrti pacijenata, kada se ispostavi da je Charlie glavni osumnjičenik. Film je temeljen na istinitom događaju.

10 Cloverfield Lane

U ovom filmu nema puno događanja, ali bi mogao kod vas izazvati popriličnu nelagodu i klaustrofobiju budući da se radi o mladoj ženi zarobljenoj u podzemnom bunkeru. Njezina je sudbina u rukama čovjeka koji tvrdi da je došlo do katastrofalnog događaja zbog kojeg život na površini Zemlje više nije moguć.