Zašto skoro svaki muškarac izgleda bolje kada nosi bradu?

Nošenje brade, kao životni stil, kod muškarca današnjice svakako predstavlja ozbiljniji, kvalitetniji i zdraviji izbor.

Ima tu mnoštvo razloga koji govore da je brada stvorena za muškarca i kao takva je predefinirana za dulji boravak na muškarčevu licu. Stoga danas govorimo o četiri razloga zašto muškarac izgleda bolje kada nosi bradu.

Brada nas čini starijima

Znam da postoje među nama i oni koji su u stalnoj potrazi za vječnom mladošću, a nenošenje brade jedan je od prvih koraka u tom pravcu. Naime, kad se obrijem jedna od prvih reakcija bi bila da izgledam barem desetak i više godina mlađe. Nije to samo pretpostavka, već i činjenica jer bilo je to u davna vremena kada sam se i brijao, doduše ne do kraja, ali vrlo sam često pokazivao obraščiće na kojima je visila takozvana kozja bradica. Svako prikazivanje obraščića i eliminacija dlaka na licu rezultirala je mlađim izgledom i reakcijama okoline u tom smjeru.

No, pitam se, koliko mi to treba u današnje vrijeme kada sam prešao 40? Nimalo.

Nije da brada daje starost, oronulost, godine, brada daje određeni sofisticiraniji i ozbiljni identitet muškarca koji je vezan uz njegovu iskustvo i ozbiljnost, a koje pak se stječe s godinama.

Ugodno je ljubiti bradu

Postoji jedna zabluda da je ljubljenje s bradonjom nešto poput ljubljena s mladim ježom, pika i škaklja, a nakon nekog vremena je i bolno. Doduše to se doista i događa kod dama koje ljube muškarce s trodnevnim bradicama. U toj fazi brada nije ugodna, ni njoj, ali ni njemu. Rješenje je da se trodnevna bradica pusti neka raste i postane prava brada koja će biti nježna prema damama.

Dakle, kod nas bradonja, koji svoje brade uredno njegujemo uljima i balzamima, brada ne samo da je dotjerana, ona je mekana, ona je nježna baš poput dlake perzijske mačke ili netom okupanom i mirišljavog štenca malteškog psića.

Stilizirajte bradu kako god želite

Jedna od ljepota nošenja brade je što je možete stilizirati kako god želite. Možda vas zanima puna brada, nikad trimana, ali redovito češljana i njegovana, možda vas zanima onaj lumberjack stil, možda vam je na pameti samo tanka dugačka kozja bradica, a možda ste ipak samo osoba za policijski brk iz sredine sedamdesetih.

S bradom sve je moguće, a vrlo često granice su samo vaša mašta i hrabrost da učinite nešto sasvim drugačije.

Ne postoje dvije iste brade

Razlikuju se po svemu, duljini, boji, stilu, neke s ravne, neke su kovrčave, neke su guste neke su rijetke. No, bez obzira na izgled brade, dvoje će bradonja, kad god se sretnu na cesti, jedno drugom pokazati respekt u najmanju ruku blagim klimanjem glave u znak kolegijalnosti i poštovanja bradi.

Obrijte bradu i ni jedan bradonja vas neće primijetiti. Isto kao i kod vožnje motora, kad ste na svom motoru svaki će vas motociklist pozdraviti u prolazu, a jednom kad sjednete na skuter to je kao da ste obrijali bradu, postajete samo “netko u prolazu”.

Zanimljiva je to društvena pojava u kojoj se poštuje brada i njezin nositelj.

Foto by Freepik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.