5 čestih grešaka koje rade bradonje s nejednolikom i nepotpunom (patchy) bradom

Svaki bi bradonja, ali i hipster u nekom trenutku svog života poželio onu punu, full size, lumberjack bradu koja tako dobro pristaje uz karirane košulje i sjekire, ali jednostavno nisu svi stvoreni za to. Neki od bradonja imaju tako problem nejednolike, nepotpune, neravnomjerne, nepopunjene, mjestimične, dalmatiner ili brade na pacinge.

To ne znači da ste manje bradonja od lumberjack bradonje, naprotiv ako se upustite u ovu životnu avanturu onda ste čak i veći bradonja od njega jer iz nečeg ne tako savršenog postižete nešto savršeno. Svaka brade je za sebe i svaka ima svoj stil. Otkrijte, prilagodite se i njegujte svoj idealan i jedinstven stil.

Odustajete od puštanja brade

Pustite je neka raste. Ako i imate nepotpunu, neravnomjerno da se izrazimo mjestimičnu bradu onda nikako ne odustajte od ideje i užitka puštanja brade. Imate bezbroj opcija, od samo brkova, kozje bradice, dyck brada, balbo brada, te mnogih drugih. Kreirajte jedinstvenu bradu i svoj jedinstveni stil gdje će vam taj takozvani nedostatak ići u vašu korist, odnosno korist vaše brade.

Ne dajete joj dovoljno vremena

Brada raste, odnosno dlake brade rastu različitim brzinama. Dio će rasti brže dio će rasti sporije i ona početna nepotpuna brada odnono takozvane rupe u bradu s vremenom mogu i nestati. Svakako joj dajte barem nekoliko mjeseci da uopće vidite s čime raspolažete.

Uspoređujete je s drugim bradama

Vaša brada je samo vaša i ničija više. Vaša brada je jedinstvena. Nema dviju jednakih brada na svijetu, stoga je uspoređivanje svoje brade, tempo rasta, stil s drugim muškarcima (ili ženama) jedna od najvećih grešaka koje rade ne samo žrtve nepotpune brade, već i mnogi drugi bradonje. Ne fokusirajte se na negativni aspekt odnosno nedostatke brade, već na ono pozitivno što dobivate. No, ako već i imate problem nepotpuno brade, onda se držite kraće brade jer kraća nepotpuna brada izgleda urednije i bolje od duge.

Ne nasjedajte na razna ulja za rast brade

Da riješimo taj mit – ne postoje ulja, ni pripravci koji bi riješili vaš problem nepotpune brade. Čime god se mazali i njegovali prije spavanja, jutro neće donijeti ništa novo. Da postoji, znali bi i problem nepotpune brade ne bi uopće bio problem. Umjesto nasjedanja na ulja za rast brade uložite u kvalitetna prirodan ulja i balzame za njegu one brade koja vam već raste.

Ne brinete dovoljno o bradi

Svaka brada treba ljubavi :) Brinite se o njoj, perite je, njegujte je uljima, balzamima, održavajte je zdravom, hidratiziranom, snažnom i mekanom. Ako uložite dovoljno ljubavi i vremena možda i ta nepotpunost nestane, barem ona koja je u vašim glavama.