POSAO IZ SNOVA Pruža vam se prilika da slijedeće tri godine živite kao pivarski bog

Ljubav uživanja pive nije svakodnevno sjedenje ispred televizora, dućana, na klupici ili kafiću te uspješno i predano pražnjenja krigli, čaša i flaša raznih takozvanih industrijskih piva, ma koliko vas mamili reklamama i ponudama te se pozivali na “domoljublje” spajajući pivo, nogomet i kockice.

Da se razumijemo, to što naša nacija najviše pije, to nije pivo, to je nešto što pravi ljubitelji pive uspoređuju s žutim i toplim ljudskim nusproduktom, al ne želimo napisati što jer smo iskoristili ovotjednu kvotu nepodobnih riječi.

Uglavnom pravi ljubitelji pive posebna su vrsta ljudi koja će pronaći i najskrivenije kombinacije slada, hmelja vode te načina kuhanja, ležanja, točenja. Pronaći će svaku nepravilnost koje pivo ima, razgovarati će nekim čudnim jezikom koji ćete teško pratiti. Poneki od njih pravi su revolucionari i vjerojatno će vas zaobilaziti u velikom krugu spomenete li žuju, karlovačko ili stari pramen.

Nacionalni muzej za Američku povijest traži upravo osobu koja cijelu povijest i kulturu piva ima u malom prstu. Da u malom prstu i to lijeve ruke jer nije sve u samoj ljubavi prema ispijanju najfinijih, ali i najčudnovatijih piva, već poznavanju povijesti pivarstva, poznavanju svih stilova, kako je pivo i pivarstvo utjecalo na povijest čovječanstva i slično.

Osim toga morate biti vješti u komunikaciji, pisanju članaka, dopisa ili radova na koje će se pozivati mnogi studenti, novinari pa i znanstvenici. Sudjelovati ćete pa i pokretati razne projekte, akcije, istraživanja vezana uz pivo. Da, biti ćete na raspolaganju za konzumiranja mnogo pivskih stilova. Uglavnom, vučjim jezikom, morate biti pivski alfa.

Ugovor se sklapa na tri godine, a godišnja plaća je negdje oko 65 000 dolara, a koliko smo uspjeli pronaći, nije nužno da ste žitelj SAD-a, dovoljno je, osim očitog, poznavanje njihove povijesti i savršeno baratanje engleskim jezikom.