Watercar Panther – picolovac za milijun kuna

Picolovac (hrvatski, žargon), luksuzno opremljeno, dizajnom i performansama atraktivno vozilo. Služi najčešće za pokazivanje i dokazivanje u društvu. Ovaj automobil ili gliser, ili oboje, zadovoljava sve navedene kriterije iz definicije.

Početak ovog članka i nije etički sasvim korektan, ispričavamo se na izrazu, ali picolovac je riječ koja najbolje opisuje ovo amfibijsko vozilo. Watercar Panther, luksuzan je spoj automobila i glisera. Proizvodi se isključivo po narudžbi, pritom se može izabrati boja automobila i još nekoliko dizajnerskih dodataka, a košta tek tričavih milijun kuna. No, prepoznatljivost na plaži je zagarantirana. Evo što ga čini posebnim.

Watercar Panther

Od automobila do čamca za 15 sekundi

Uzmite Jeep CJ-8, ugradite u njega Honda Acura 3,7-litreni V6 motor kako bi osigurali 305 KS, dodajte trup od fiberglasa, uvlačenje kotača, te pogon za čamac, i dobili ste upravo Watercar Panther, za kojeg tvrde da je najbrže amfibijsko vozilo. Na kopnu juri preko 128 km/h, te u vodi do 70 km/h. Opremljen je za duga putovanja off-road ovjesima koji omogućavaju pristup manje user-friendly mjestima, što na kopnu, što u vodi. Podvozje je napravljeno od super laganog čelika, dok je trup sačinjen od fiberglasa ispunjenog stiroporom, što čini Watercar Panther gotovo nepotopivim. Ipak, navažnija komponenta ovog vozila, koja ga zapravo i čini mogućim, patentirani je sustav prijenosa koji konvertira snagu motora na pogon za čamac. Nakon što se vozilom uđe u vodu, potrebno je ubaciti mjenjač u ler poziciju, povući ručicu za prebacivanje na pogon za čamce, te stisnuti tipku za uvlačenje kotača. Za to je potrebno tek 15 sekundi i spremni ste za glisiranje po obali. 

Watercar Panther

Što s interijerom?

Postoji neograničena količina dodatnih proizvoda kojima možete Watercar Panther učiniti jedinstvenim i po svojim mjerilima. Sjedala su dizajnirana za off-road vožnju, te apsorbiraju velike neravnine, bez obzira radilo se o lošoj cesti ili valovima. Sastavljena su od čelika i brodskog vinila, te se neće dogoditi apsolutno ništa ukoliko do njih dopre voda. Vozilo je u potpunosti zaštićeno od korozije na način da su u njegovoj izgradnji korišteni nekorozivni materijali, a svi ostali materijali presvučeni su eposki smolom.

Watercar Panther

Watercar Panther u Guinnessovoj knjizi rekorda

Watercar Panther proizvodi američka tvrtka Watercar iz Kalifornije, specijalizirana za proizvodnju isključivo luksuznih, amfibijskih vozila. Nakon četrnaest godina pokušaja i promašaja, te čak 27 različitih patenata, nastao je Panther, vozilo koje je ušlo u Guinnessovu knjigu rekorda kao najbrže amfibijsko vozilo. Dostupno je za prodaju širom svijeta, no nakon narudžbe čekat ćete barem 18 mjeseci. Ako imate milijun kuna. Ako nemate ili imate bolju ideju na što biste ih potrošili, uživajte onda u videu i ideji da je ovako nešto izvedivo. Više na Watercar.com.