GOSPODO Naučite kako se pravilno radi iskakanje iz jurećeg automobila

Iako iskakanje iz jurećeg automobila vrlo često poistovjećujemo s holivudskim filmskim projektima, zamislite si samo neku nemilu situaciju da se upravo ta potreba javi baš vama. Nije nužno da vas otme neka podzemna mafija pa trebate iskakati iz vozila kako bi izbjegli tko zna što, već je dovoljno i da vam jednostavno otkažu kočnice, a kada je jedino pametno što možete učiniti, spasiti živu glavu iskakujući iz vozila.

Kratki vodič, odnosno ilustracija kako se pravilno radi iskakanje iz jurećeg automobila koju, a smo pronašli kod ekipe The Art of Manliness, autora Teda Slampyaka, opisuje kojih je to 6 osnovnih i po život bitnih segmenata, odnosno faza iskakanja iz jurećeg vozila.

1. Otvorite vrata jurećeg vozila što je više moguće, a kako bi izbjegli da zapnete za neki dio vratiju.

2. Pokušajte što bolje pregledati teren ispred sebe i pronaći neku nadolazeću mekaniju površinu kao što je primjerice travnata površina. Također gledajte da ima što manje, ako je moguće da nema prepreka uopće.

3. Skočite okomito na smjer kretanja vozila kako bi izbjegli da vas zahvati neki dio auta odnosno da se ne otkotrljate natrag na cestu.

4. Skvrčite se, budite poput lopte, takozvani fetus položaj, spustite glavu prema ramenima, ruke i noge stavite čvrsto uz tijelo.

5. Kod dodira, odnosno udara s tlom pokušajte se što jače i više kotrljati kako bi eliminirali samu energiju udara.

6. Dignite se, skinite prašinu, sklonite se s ceste i pokušajte pronaći neku pomoć.