Gospodo, sutra skromno obilježavamo Dan trapez hlača

Nećemo se previše gurati u ono što je i što nije u modi, naš je osnovni moto i dalje da odjeća ne čini čovjeka, kao i da svatko razvija i njeguje svoj stil koji mu najviše odgovara, u kojem se najudobnije osjeća i koji doista istinski oslikava njegovu osobnost. S klasikom u tom segmentu nikad ne možete pogriješiti.

No, sutra je malo drugačiji dana. Nitko ga neće doživljavati kao takvom, bit će to sasvim uobičajena srijeda u centru tjedna. Ali ipak sutra, 5 travnja, se obilježava takozvani Bell-bottoms day odnosno Dan trapez hlača.

Trapez hlače bile su u modi tamo dalekih 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća i danas se skoro pa rijetko viđaju. Obično su trapezice bile od materijala trapera, poliestera ili pamuka.

Stoga ako ste sutra kojim slučajem za malo modno stilskih akcija, potražite negdje na tavanu ili vaše stare trapezice ili trapezice vaših roditelja i barem ih isprobajte kako vam stoje.

Osobno ću dan obilježiti jednom fotografijom “modnog trapez stila” iz osobne arhive specifičnog za kraj sedamdesetih, te mladosti provedenoj u Libiji (na fotografiji je moj otac), jer nažalost hlača više nema.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.