KAKO SE JEDE SUSHI Ovo je pravilan način kako se jede sirova riba

Uglavnom, ne pretjerujte sa soja umakom, kao ni s wasabijem, a đumbir tek neka bude sredstvo za ispiranje ustiju.

Svatko jede na svoj način, svatko ima svoje čudne kombinacije od steaka s ketchupom pa do krpica sa zeljem sa šećerom. Navodno postoje ljudi koji u palačinke stavljaju senf.

No, kad je riječ o pripremi sirove ribe, poznatiji kao sushi, postoji nekoliko načina konzumiranja, a koje će vam objasniti chef Nobu Matsuhisa, a kako bi ribu doživjeli na najfiniji način kao kao i sve prirodne okuse sastojaka koji ulaze u sushi.

Shef Matsuhisa vlasnik je 47 iznimno cijenjenih i hvaljenih Nobu restorana diljem svijeta, tako da je sasvim jasno da ćete se njegovih savjeta, a kada jedete sushi, pridržavati.

Stoga, imajte na umu slijedeće:

  • Nije potreban dodatni Wasabi, u sloju između ribe i riže sasvim je dovoljno tog umaka.
  • Sushi možete jesti štapićima ili prstima, oboje je ispravno.
  • Tradicionalniji način konzumiranja sushija je da uzmete ribu, namočite je u soja umak te na sredinu stavite wasabi.
  • Tri su tradicionalna načina pripreme sushija – sashimi, nigiri i rolice (roll).
  • Nigiri se lagano zaokrene i uhvati štapićima tako da se u soja umak namoči samo riba, dok riža ostaje suha.
  • Đumbir se koristi kako bi očistili svoja nepca i usta od okusa ribe.
  • Za sushi rolice potrebno je tek nešto malo soja umaka.
  • Svaki se sushi jede u jednom zalogaju.

Eto, spremni ste za sushi.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.