Svatko jede na svoj način, svatko ima svoje čudne kombinacije od steaka s ketchupom pa do krpica sa zeljem sa šećerom. Navodno postoje ljudi koji u palačinke stavljaju senf.
No, kad je riječ o pripremi sirove ribe, poznatiji kao sushi, postoji nekoliko načina konzumiranja, a koje će vam objasniti chef Nobu Matsuhisa, a kako bi ribu doživjeli na najfiniji način kao kao i sve prirodne okuse sastojaka koji ulaze u sushi.
Shef Matsuhisa vlasnik je 47 iznimno cijenjenih i hvaljenih Nobu restorana diljem svijeta, tako da je sasvim jasno da ćete se njegovih savjeta, a kada jedete sushi, pridržavati.
Stoga, imajte na umu slijedeće:
- Nije potreban dodatni Wasabi, u sloju između ribe i riže sasvim je dovoljno tog umaka.
- Sushi možete jesti štapićima ili prstima, oboje je ispravno.
- Tradicionalniji način konzumiranja sushija je da uzmete ribu, namočite je u soja umak te na sredinu stavite wasabi.
- Tri su tradicionalna načina pripreme sushija – sashimi, nigiri i rolice (roll).
- Nigiri se lagano zaokrene i uhvati štapićima tako da se u soja umak namoči samo riba, dok riža ostaje suha.
- Đumbir se koristi kako bi očistili svoja nepca i usta od okusa ribe.
- Za sushi rolice potrebno je tek nešto malo soja umaka.
- Svaki se sushi jede u jednom zalogaju.
Eto, spremni ste za sushi.