PLANINA THOR Björnsson još jednom postao najjači muškarac na svijetu

Thorova pobjeda i ukupni naslov prvaka još su impresivniji kada tome dodamo da je prvi i jedini muškarac koji je nositelj titule najjačeg čovjeka s dva Strongman turnira.

Gomila je tu ogromnih, nevjerojatno snažnih muškaraca koji guraju stijene, bacaju hladnjake, vuku kamione, nose trupce…

Strongman natjecanja su inače odličan način međusobnog dokazivanja i nadmetanja atletskih sposobnosti (i razina testosterona), no ove je godine Hafthór Björnsson, poznatiji kao Ser Gregor Clegane iz serijala Game of Thrones, The Mountain (Planina) ili kao Thor, dodatno očeličio svoju poziciju najjačeg muškarca na svijetu.

Björnsson se nedavno natjecao na WSM-u 2018. godine u Manili na Filipinima, a odnio je pobjedu u direktnoj konkurenciji najjačih muškaraca, pogotovo drugog najjačeg muškarca na svijetu, Amerikanca Briana Shawa.

Iako je svega par centimetara niži od Planine, u direktnoj usporedbi Shaw izgleda tek kao pitoreskno brdašce.

Ok, nije baš pitoreskno.

Ovako izgledaju dnevni treninzi Briana Shawa i Hafthóra Björnssona.

Thorova pobjeda i ukupni naslov prvaka još su impresivniji kada na to dodamo da je ujedno prvi i jedini muškarac koji je nositelj titule najjačeg čovjeka s dva Strongman turnira, World’s Strongest Man te Arnold (Schwarzenegger) Strongman Classic i sve to u jednoj godini.

WSM natjecanje ima svega šest kategorija, odnosno disciplina natjecanja, među kojima su i vuča kamiona od 20 tona i slaganje ogromnih stijena jedne na drugu.

Divovi Islanda dokumentarna je priča o najsnažnijim muškarcima svijeta.

Neki natjecatelji WSM i ove su se godine ozbiljno ozlijedili, sve kako bi se domogli što bolje pozicije na ljestvici najjačeg čovjeka na svijetu.

Mi se možemo i dalje čuditi, ali njima je taj certifikat jako bitan.

Uglavnom, bitno je biti gromada od čovjeka.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.