DŽIN-TONIK Tragičan završetak jedne epske marmelade

Džin-tonik je osvježavajući koktel koji je uvijek bio pri ruci, ljeti ili zimi, a zbog svog idealnog sastava.

Džina se uvijek imalo, a tonik, on je uvijek i bio varijabla, od mineralne vode, pa sve do drugog džina. Ili viskija.

No, netko se sjetio ovo piće pretočiti u marmeladu. I stvoriti džin-tonik mameladu, koju baš poput svake druge u frižideru stavljate na toast s maslacem.

Jedna tvrtka koja je kreirala takvu marmeladu zove se Firebox, a slogan koji su osmislili za ovaj proiozvod glasi: “Namaži je, popij je, peci s njom ili je jedi direktno iz staklenke.”

Znamo da nema dostave u Hrvatsku, nije ni bitno, poanta ovog članka nije da kupujete neku nestašnu marmeladu, već da je stvorite sami, a njezina sva nestašnost u vašim je sigurnim rukama.

Primamljivo u svakom slučaju.

No, predviđate i nesretan završetak njihove priče, a to je da nema alkohola. Kako kažu u kompaniji, tijekom kuhanja sav su alkohol iskuhali te je ostala samo ona najfinija esencija osvježavajućeg alkoholnog koktela, ali naravno bez alkohola.

Drugi pak su se dosjetili tome te stavili pravi džin u ovu nestašnu marmeladu. Jest da je nestašna, no njihov predviđeni omjer od 3% džina je nekako, još uvijek nedovoljno. Ali lako popravljivo.

Kako smo rekli, džin je piće koje svatko u svom baru ima, u nekom obliku, tako da postotak alkohola u marmeladi ovisi isključivo o vama. A marmelada je nešto što je sastavni dio frižidera. Neka baci kamen prvi onaj koji nema džem/pekmez/marmeladu/voćni namaz u hladnjaku.

BONUS RECEPT

Vjerojatno sve imate.

  • džin (ili viski, travarica je ok)
  • toast (od jučerašnjeg bijelog kruha zbog boljeg upijanja)
  • maslac
  • marmelada od aronije (ili bilo koje druge)

Na toast, po mogućnosti još topli, namažite malo deblji sloj maslaca, tako da kad se dio rastopi dio još ostane u izvornom bijelom stanju. Na maslac stavite džem od aronije kojeg obogatite džinom. Jedete i ponavljate proces dokle god mislite da imate kontrolu nad sobom.

Ne jesti ujutro.

Nije za mlađe od 18 godina.

Sadrži alkohol. Dosta alkohola.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.