Dodatak našem tijelu koji će se uspješno boriti sa stresom, a dok mi uživamo u životu

Vjerujem da je stres svima nama iznimno poznato stanje uma i tijela. Više tijela, nego uma. Stres se doživljava i po nekoliko puta dnevno, a ponajviše kako se približavamo ili nekom deadline-u, situacijama koje moramo promptno rješavati ili pak se jednostavno kod nekih ljudi stres proživljava i pri samom blagdanskom šopingu.

Kad smo na radnom mjestu ili rješavamo neki zadatak i kad nas ulovi stresna situacija bitno je istog trenutka reagirati na tu situaciju. Idealno bi bilo izaći van i rastrčati se, izbaciti to iz sebe, međutim nerijetko je to nemoguće te smo primorani jednostavno snagom uma i tijela uspostaviti kontrolu nad stanjem stresa.

Tu nam iznimno može pomoći Lief. Projekt, odnosno uređaj koji svoje origin ima u San Francisku, a koji bi nas trebao doslovni smiriti kad se nalazimo u stresnoj situaciji.

Njegov princip rada je prilično kompleksan, tako barem kažu autori istog, međutim prilično je jednostavno za objasniti.

Naime, uređaj mjeri (taj dio je očito kompleksan) kako podnosimo stresnu situaciju. Ako se inicijalni stres u nama počinje gomilati, prelaziti određene tijelom dopuštene granice uređaj će nježno početi vibrirati i pritom nas potaknuti, odnosno podsjetiti tijelo da se mora smiri.

Kad vibrira ujedno nam daje i znak da dišemo duboko, te nam u nekim situacijama pomaže da uopće registriramo stres u nama i da je vrijeme da se uhvatimo u koštac sa stresnom situacijom.

Nakon nekoliko minuta uređaj će prestati s vibracijom te će nas, a prema riječima autora, ostaviti u prilično smirenom stanju.

Projekt možete podržati na Kickstarter kampanju, a uz doprinos od 200 dolara, Lief će stići i na vašu kućnu adresu.