LOŠA IZVEDBA Htio je svirati dok mu se ne vrati bivša ljubav, ali ga je osvijestila šaka u čelo

Slomljeno srce je vrlo ozbiljna stvar i naprasni prekid veze mnogi teško proživljavaju. U tim je trenucima, baš kao i na početku zaljubljenosti, teško biti racionalan, a neke odluke koje donosimo su toliko pogrešne da nam jedino netko sa strane može pokazati koliko smo u krivu, ako treba – i udarcem u glavu.

Kao i mnogim drugim gradovima, i u Bristolu su na javne površine postavljeni rashodovani glazbeni instrumenti za koje prolaznici mogu sjesti i malo se zabaviti.

Tako je protekle subote 34-godišnji Luke Howard sjeo za jedan pianino u središtu grada i ubrzo postao tamna zvijezda društvenih medija jer su njegov plan da svira sve dokle mu se ne vrati bivša ljubav mnogi prozvali “jezivim”.

Luke, kojeg su mediji odmah prozvali Pijanist, rekao je da je to njegov “zadnji pokušaj” kako bi opet osvojio srce žene koja mu je promijenila život.

Nije ga bilo briga što će žena, koju je nazvao svojom Zlatokosom, misliti o njegovom maratonskom pijanističkom recitalu, samo je htio “neka zna koliko je volim”.

Par se nedavno rastao nakon četveromjesečne veze, a njega je to potpuno slomilo.

“Nije bilo ništa gadno niti loše, ali nam se život našao na putu”, rekao je. “Ako nije bilo ništa loše, zašto smo se rastali i zašto onda radim ovo? Ali to je jedino na što mogu misliti”, priznao je.

“Znam da možda zvuči kapriciozno, ali potpuno je promijenila moj život. Pomaknula je cijeli moj svijet”, kaže.

“Znam da ljudi u mojoj situaciji šalju cvijeće ili pišu poruke i pisma, ali meni se činilo da bi to samo pogoršalo stvari. Htio sam napraviti nešto što bi mogla vidjeti, dopustiti joj da zna koliko je volim, da može to vidjeti, a zatim ostati ili otići”, dodao je.

Prezaokupljen svojom tugom, nije ni shvatio da je za subotu planiran najveći prosvjed u Bristolu, koji je počeo ni sat vremena nakon što je počeo svirati, ali je rekao da ga čak ni to neće omesti u njegovom planu.

“Samo ću svirati. Bio sam potpuno slomljen i nisam znao što napraviti. Što sam više mislio na to, to mi je bilo gore i jedino na što sam mogao misliti bilo je sviranje”.

“Ne znam što će se dogoditi. Ona je vrlo organizirana osoba, vrlo praktična i pokušavam joj pokazati da o nama mislim ozbiljno. Tako mi je došlo, samo želim da zna koliko je volim, da nam pruži priliku umjesto da ode. Još nisam spreman položiti oružje”, izjavio je za medije nakon što je sjeo za piano.

Luke je otvorio i Facebook stranicu za svoj poduhvat – nazvao ju je For Love – i obećao da će svirati dokle će moći, bili to dani ili tjedni, sve dok njegova bišva to ne vidi i javi se.

“Postavit ću mali natpis koji će objasniti zašto ovo radim, a činjenica je da mi ovaj prosvjed zapravo može pomoći da se čitava stvar razglasi”, govorio je pun nade na početku svog poduhvata.

I hope that she never takes him back.I hope that every woman who ever dumped him calls him to dump him all over…

Gepostet von Ijeoma Oluo am Samstag, 9. September 2017

No, stvari nikada nisu tako jednostavne kao što se nekome slomljenog srca može učiniti i Luke je ubrzo morao prekinuti svirku.

“Dobio sam udarac u glavu i, kako se sada čini, pretvorio sam se u najveću budalu na Zapadu”, rekao je nakon hajke po društvenim mrežama.

Iako je nastavio svirati preko vikenda, bio je prisiljen prestati.

Luke je rekao da je u ponedjeljak oko 4 ujutro dobio šakom u lice, ali je dodao da je pravi razlog zašto je preknuo koncert taj što je shvatio da je “spektakularno podbacio” u prvobitnom naumu.

Dolazeći pomalo sebi 34-godišnji glazbenik odbacio je optužbe da je riječ o marketinškom triku te se ispričao svima koje je uvrijedio svojim planom.

“Prestao sam svirati jer sam shvatio da je ono što sam želio učiniti spektakularno propalo”, rekao je.

“Reakcija društvenih mreža vrlo brzo je moj pokušaj pretvorila u nešto što nikako nisam htio – bolno je povrijedila i osramotila osobu koju volim. To je zadnje na svijetu što sam želio, pa sam otišao”, dodaje.

Možda ga je zdravom razumu prizvala nevjerojatna količina negativnih reakcija, koje su se uglavnom fokusirale na njegovo nedolično ponašanje i njegov osjećaj da mu žena koja ga je već ostavila nešto duguje te koristi javni nastup kao oblik pritiska na nekoga tko je već rekao ne.

Priča o tužnom Lukeu proširila se munjevitom brzinom, a ubrzo ju je komentirala i Sian Norris, osnivačica Bristol Women’s Literary Festivala.

Ne štedeći nikoga Sian je objavila na svom Tweeteru: “Muškarci, žene vas mogu ostaviti. Nemate pravo na djevojku”.

“Mediji, prekinite romantizirati takvo ponašanje”, dodala je.

Na to su se nadovezali i drugi korisnici Twittera, a za neke je Lukeova četveromjesečna veza tek “duogtrajna zaljubljenost”, dok su ga mnogi nazvali “razmaženkom” ili su upozoravali kako se “otrovna muškost” može zaogrnuti plaštom osjećanosti.

Na priču se čak referirao i komičar Mark Watson tijekom svog stand-up nastupa.

“Vidio je priču na internetu, opisao je, a 99,9% publike je palo u zanos. Samo su rijeki uzviknuli: Fuj!”, ispričao je nakon nastupa jedan posjetitelj.

“Watson je rekao je da je to jedna od onih stvari koja dijeli javno mnijenje, ali zapravo je malo jeziva, zar ne?, dodao je. “Za mene je taj lik poput razmaženog derišta koje drži dah dok ne dobije što želi”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.