GENIJALNO Gospodo, nema više homo ili hetero u seksualnosti, sve je negdje između

Znanstveno istraživanje pokazalo je da je ljudska seksualnost fluidna te da su žene napaljenije od muškaraca. Istraživanje je objavljeno u Journal of Personality and Social Psychology i zapravo obara mnoga saznanja o heteronormativnoj seksualnoj orijentaciji.

U spomenutom istraživanju promatrane su žene i način izražavanja njihove seksualnosti te reakcija tijekom konzumiranja odnosno gledanja pornografskog sadržaja. Znanstvenici su zaključili da bez obzira na to kako one izražavaju svoju seksualnost, njihova tijela reagiraju neovisno o tome i to gotovo jednako za oba spola.

Iz toga je jasan zaključak kako je ženska seksualnost kompleksna i ne može se smjestiti u homo ili hetero seksualni okvir. Ono što je novost jest da se isto može reći i za muškarce.

Ritch C. Savin-Williams je direktor Odjela za razvojnu psihologiju i voditelj Laboratorija za seks i spol na odsjeku u za ljudski razvoj na sveučilištu Cornell. Ovo istraživanje proveo je njegov laboratorij. On kaže kako je ovo istraživanje zapravo dio mnogo većeg projekta koji ima cilj proniknuti u ljudsku seksualnost s psihičke perspektive.

Cijeli članak, ali i slične genijalnosti, možete čitati kod naših prijatelja Genijalno.hr.

Na muškarce je bačeno toliko kulturoloških sranja da čak kad bi i neki osjećao seksualnu privlačnost prema dečkima – nikada to ne bi priznali

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.