Priča o barberici Ani, Osječanki koja je pokrenula jedan novi đir u gradu

Donosimo vam jednu kratku, ali zanimljivu priču o barberici Ani Živko, Osječanki koja je pokrenula jedan novi đir u gradu na Dravi.

Sa stilovima kose i brade kod muškaraca krenulo je 2014. godine kada je Ana otvorila svoj frizerski studio, nakon svojih desetak godina staža i rada kod svoje majke Marine Živko. Odlučila je probati sama nešto stvoriti – imati svoju radnju i specijalizirati se za brade.

U svom studiju napravila je jedan gentlemanski kutak koji je vrlo vjerojatno u svakom muškarcu probudio želju da sjedne na stolicu i prepusti se u ruke naše barberice. Tako je studio New Order postao kutak za muškarce sa stilom i mjesto od kojeg ga oni čine vise brijačnicom za muškarce nego običnim frizerskim salonom.

Najčešće bude muška spika unutar salona, jer znaju čekati po nekoliko sati da dođu na red, a uz toliko vremena stvori se takva atmosfera da vrijeme provedeno u prostoriji prolazi kroz zabavu i mjesto na kojem se ne misli na probleme.

Svim tim novopečenim bradonjama netko nekad mora dati i pokoji savjet i uputu kako da od svoje brade napravi svoj stil, koji će mu najbolje stajati. Naša prva brada hrvatske Igor Pezelj, inače Osječanin koji unazad pet godina radi kao barmen u Rock Caffeu u Puli, svoje prve savjete upravo je dobio od Ane jednom prilikom kada je na godišnji odmor došao u rodni grad, i odlučio pustiti bradu.

Uz puno iskustva, uz raznorazne edukacije i seminare koje je pohađala, u 11. mjesecu 2016. godine Ana (˝New Order˝) i dva poznata barbera iz hrvatske Krešimir Španić (barbershop ˝Španić˝) i Siniša Sunjić (XXL Frizer za muškarce), pohađali su edukaciju u ˝The old school Schorem˝ brijačnicu u Rotterdamu. Tamo su proveli sedam dana kvalitetnog usavršavanja uz najpoznatije brice u svijetu, kroz dobru zabavu i druženje.

Iz ˝The old school Schorem˝ akademije izlazite kao usavršeni barber, ilitiga barberica, s vrhunskim znanjem i fantastičnim vještinama, koje vam mogu pomoći da budete priznati i cijenjeni u svome poslu i zanatu, i to bilo gdje se pojavite! Ana u samo mjesec dana nakon Rotterdamske akademije dodaje pojačanje u svoj studio, i zapošljava mladog bricu Tonija Vlaškovca (22).

U nadi da stvori svoj tim, Ana ga usavršava i uči svojim vještinama iz Roterdama. Dokaz da je poslije akademije uspjeh bio očigledan je da su Ana,Krešo i Siniša pozvani na Hairstyle news, najveći frizerski festival u regiji, već nekoliko mjeseci poslije Rotterdama, kako bi održali seminar, pokazali male tajne nizozemskih brijača, te pričali o povijest brijačke tradicije uz reference iz prošlosti.

Ana, Siniša i Krešo su prvi u hrvatskoj bili na the ˝Old school Schorem˝ akademiji, i usavršili su načine i vrste šišanja, brijanja i fazoniranja brade iz poznate brijačnice. Taj neki stil koji se vidi u Schoremu je iz 80-tih i 90-tih godina prošloga stoljeća, a u svijetu je vrlo popularan tek posljednjih godina. Na look&learn seminaru koji su vodili na Hairstyle News-u, ulaznice su rasprodane u vrlo kratkom roku. Jako puno ljudi je zainteresirano, i želi se okušati u malo drukčijim vrstama šišanja, te naučiti nešto novo.

Ana je pokazala kako pravilno i uredno fazonirati bradu s mašinicom i škarama. A kao model na njezinoj stolici, sjedio je Igor Pezelj. Iako se svoju bradu usudi prepustiti rijetkima, a među prvima je baš Ana, on je čovjek koji se barem pola sata dnevno brine o svojoj bradi, što je u biti i potrebno za odličan izgled i kvalitetu. Obišao je nekoliko svjetskih barbershopova i sjedio u stolicama izvrsnih barbera, no kako nam kaže, uvijek ostaje Anin bradonja.

I publika je bila znatiželjna i uzbuđena što će napokon vidjeti tu bradu o kojoj se toliko pričalo, dok su uz Anu, Krešimir i Siniša na pozornici pokazivali vrste roterdamskog šišanja na profesionalnim modelima. Također, svaki salon je na seminar vodio svoj tim, odnosno zaposlenike koji su sa zadovoljstvom uz puno truda pokazali svoje radove. Događaj je doista bio upotpunjen, i zaista se imalo što vidjeti i naučiti. Od šišanja i brijanja do različitih frizura i brada.

Do sljedećeg puta, ostajte bradati i pazite na svoju bradu, njegujte je i vidimo se na stolici kod Ane, Kreše i Siniše.