Uskršnji praznici nam stižu, a ubrzo slijede i ljetni, no hoće li biti seksa?

Praznici nam stižu, a s njima i dodatni stres. Nemojte dopustiti da zbog posvemašnje strke oko šunkica, bojanja jaja i planiranja produženog vikenda pati vaš seksualni život. A tek ljeto, gospodo?

Jedna od najčešćih jadikovki s područja intime je nedostatak seksa. Uz sav taj blagdansko-praznični stres koji se pomiješa s uobičajenim stresom, teško je redovito se seksati.

Uz organiziranja putovanja, odmora, probleme financija, prežderavanja i prekomjernih količina alkohola te obiteljske dinamike, kako pronaći još energije i za seks?

Pomisao na nekoliko tjedana bez seksa većini parova zvuči neprihvatljivo pa evo što psihoterapeutkinja Vanessa Marin savjetuje kako to zaobići.

Stvorite vlastite tradicije

Ako ste od nedavno u braku imate priliku razmisliti o tome što želite od ovogodišnjih blagdana i praznika. Ne morate biti tradicionalni, donesite svoje odluke i stvorite svoje tradicije.

Koliko vremena želite provesti s obitelji? Kako uistinu želite proslaviti Novu godinu? Malo upregnite mozak i sigurno ćete smisliti neki vaš ritual koji onda možete prakticirati svake godine. Možda ste za romantični izlet? Ili niste? Možda nešto potpuno drugačije, ali bitno je da sami to smislite.

Budite sami s parterom

Potrudite se stvoriti vremena za samo vas dvoje. Ako ste svjesni da na blagdanskom rasporedu imate mnogo obitelji i putovanja, sad provodite više vremena sami. Samo recite “ne” blagdanskim tulumima na koje zapravo najiskrenije niti ne bi išli. Proučite raspored i izgradite vremensku strukturu koja vam odgovara, prioritet je vrijeme za vas.

Budite lukavi

Pronalaženje zajedničkog vremena s partnerom za vrijeme blagdana nije jednostavno, pogotovo ako putujete ili imate goste. Svejedno, možete biti kreativni i lukavi. Idite ranije na spavanje zajedno, razgovarajte o tome kako je prošao dan. Uredite nekakve mini-izlete za vaše goste, a sami ukradite koji sat za sebe. Poljubite se kradom kad god se pruzi prilika, osmislite “znakovni” ili šifrirani jezik kojim možete komunicirati da vas drugi ne razumiju. Postoji čitav niz napetih situacija koje će vas uzbuditi dok se oko vas događa blagdansko veselje. Iskoristite to.

Seks na prvom mjestu

Prije odlaska na poslovne zabave, večere i slična druženja obavezno pronađite vremena za seks. Nakon takvih evenata mnogi od nas su previše pojeli i popili pa neće biti zainteresirani (čast iznimkama). Uz to, mnogo je zabavnije pohoditi takva zbivanja sa seksi tajnom prisutnom među vama.

Počastite se

Složite se oko toga da su vaši darovi jedan drugom kvalitetno provedeno vrijeme i intima. Otiđite na masažu ili wellness, kupite seksi donje rublje, možda čak i poneku igračku u sex-shopu. Večera u finom restoranu?

Komunicirajte

S obzirom na to da su blagdani stresni važno je komunicirati. Sjetite se – vi ste tim! Razgovarajte o svojim očekivanjima ovih praznika, smislite načine za smanjenje stresa, stvorite vremena za sebe na dnevnoj ili tjednoj razini.

Uživajte u seksualnoj napetosti

Budete li frustrirani, pokušajte uživati u napetosti. Mislite o tome kako će biti “kad gosti odu” ili “kad se vratimo doma”. Šaljite si seksi SMS-ove ili e-mailove opisujući što i kako biste sad kad bi bili sami ili kad budete kasnije te večeri.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.