MALI, ALI TEHNIČAR Sve o veličini penisa i lažnim potrebama za centimetrima

Vrlo je vjerojatno da ste unutar, pa čak i iznad prosjeka

Koliko ste se puta zapitali da li je veličina vaše alatke, dakle penisa, prosječna, iznad prosječna ili ispodprosječna? Da li je tih XX centimetara puno, malo ili prosječno? Vjerojatno često. Niste sami u tome, svaki je muškarac u nekom trenutku analizirao veličinu svoje alatke.

Dobra je stvar što danas sve možete guglati. Jednostavno unijeti svoju veličinu u Google i provjeriti što digitalna nacija misli o tome. Sveznajući Google nerijetko je, a ponajviše po tom pitanju prepun lažnih veličina prosjeka. Prepuna je fake news.

Taština je tu muškaraca koja igra glavnu ulogu što pak rezultira time da se preuveličavaju mjerne jedinice. Da se 15 centimetara nerijetko zaokruži na nerealnih 19. Da se centimetar više ne sastoji od 10 milimetara već od 13, itd.

No, ako zaronimo malo dublje u bespuća interneta možemo pronaći mnogo studije koje su se pozabavile time, studije koje potpisuju doktori, profesori i razni stručnjaci. Nerijetko su to studije u kojima su stotine i tisuće muškaraca uzeli mjerila u ruke, izmjerili penis u podijelili svoju realnu vrijednost sa studijom.

Jedna studija pak se posebno ističe i to ona iz 2015. godine koje je objavljena u Britanskom međunarodnom časopisu za urologiju. Studija nosi iznimno opisan naziv: “Jesam li normalan? Sustavno ispitivanje i izgradnja nomograma za duljinu i opseg erektiranog penisa na uzorku od 15 521 muškaraca.”

Uglavnom studija je to koja je prikupila podatke 17 drugih studija i u suštini je to velika količina informacija o duljinama i opsezima međunarodno erektiranih penisa, a koje su muškarci ili žene diljem svijeta dobrovoljno izmjerili te podijelili dobivene podatke.

Prosječna veličina penisa u Hrvatskoj

Hrvati i nisu tako loši što se tiče veličina penisa, za razliku od ostalih lista gdje uredno pune mjesta pri dnu tablica, ovdje držimo relativnu sredinu sa 14,77 centimetara u prosjeku.

Najveće alate drže dečki iz Afrike i to iz Konga sa 17,93 centimetara, a najmanji su u Južnoj i Sjevernoj Koreji sa 11,71 centimetar. Prosječne veličine penisa podijeljenih po zemljama svijeta možete pogledati ovdje, i svakako budite slobodni povezati veličine s ukupnom kompleksnošću za vladanjem svijetom.

Točnosti podataka studije

Prije nego pomislite da su podaci netočni zbog muške želje za hvaljenjem imaginarnim centimetrima, moramo napomenuti da su u studiju uključeni samo muškarci s realnim i prirodnim veličinama penisa. Dakle svi oni koji su na ovaj ili onaj način utjecali na veličinu alatke smatrajući da veće je bolje, nisu bili uključeni u studiju jer, kako je to danas moderno spominjati, to nisu bile prirodne veličine.

Dakle muškarci su dobrovoljno erektirali svoje penise te dostavili realne (iskrene) podatke.

I, koja je normalna veličina penisa?

Prosječna veličina penisa je od 11,9 pa do 15 centimetara, a kad je erektiran. Prevalencija ispitanika se nalazi između tih vrijednosti, znači 60% ispitanika bili su ispod 20% najmanjih i iznad 20% najvećih penisa.

Što pak se tiče obujma prevalencija je ista, a brojke iznose od 10,6 pa do 12,7 centimetara.

Jedna od glavnih razloga sprovođenja ove studije je u tome što se mnogo mladih muškaraca, bez imalo informiranja, nerijetko upućuje svojim liječnicima ili na svoju ruku traže rješenja jer su uvjereni da imaju male, ispodprosječne penise, a u biti su bili unutar ili čak i iznad prosjeka svojih zemljaka.

Razlog tome, između ostalog, je porno industrija te potpuno kriva predodžba o penisu, a koja se šalje u svijet.

Ove brojke pružaju prilično precizan presjek muške populacije i pokazuju da postoji lažna dihotomija glede razlike između masivnog penisa i malog pimpeka.

Gospodo, mjerilo u ruke i na posao.

Kako pravilni izmjeriti penis?

Možda smatrate ovo nepotrebnim, ali uvjereni smo da mnogi muškarci ne mjere pravilno svoje penise, a osim toga ovo su upute znanstvenika sa studije tako da rezultantni podaci budu što točnije glede usporedbe.

  • Uzmite mjernu traku u ruke.
  • Dovedite penis u stanje erekcije.
  • Jedan kraj mjerne trake stavite do stidne kosti, dakle do korijena penisa.
  • Mjerite do vrha penisa, s time da je traka položena uz kožu tijela penisa, al ne i uz zakrivljenost glavića.
  • Očitajte vrijednost.
  • Opseg penisa mjerite omatajući traku oko tijela penisa pri korijenu, naravno dok je još u erekciji.

Da li je veličina bitna?

Uglavnom, ne. Realnost nam govori da je najbolji seks za vas oboje kad ste u prosjeku. Ako spadate u ekstremno velike seks može biti bolan za vašu partnericu/partnera, a ako pak ste ispod prosjeka, gospodo, postoji gro načina kako do kraja zadovoljiti damu.

Sve je u glavi, samo je problem što mnogi razmišljaju i previše pažnje posvećuju krivoj glavi.

Postoji veliki broj studija koje su otkrile da ženama veličina penisa ne igra bitnu, a ponekad ikakvu ulogu. Bitno je da znate što radite s onim što imate.

Mogu li povećati penis?

Ne. Iako postoji veliki broj raznih rješenja povećanja penisa, sve su to navlakuše i rješenja koja vam neće povećati penis. Jer da postoji, budimo realni, vi bi to znali, jer ste već istraživali i tražili ta rješenja, odnosno netko bi danas bio prilično bogat da postoji bilo kakvo instant i funkcionalno rješenje povećanja penisa.

Mnogo je liječnika javno iznijelo svoje mišljenje, samo malo googlajte, da su sve te tehnike i pripravci za povećanje penisa prilična glupost, a neke ekstremnije tehnike mogu dovesti i do trajnih oštećenja.

S druge strane, ako ste kojim slučajem u 20% ispodprosječnog penisa, odnosno imate mikro penis, a što je i službeni medicinski naziv za iznimno malo penis, onda će vam vaš urolog predložiti operaciju, a koja je opet isključivo kozmetičke naravi.

Gospodo, ponavljamo, naučite najbolje raditi s onime što imate.

Zaključak

Iako će uvijek biti muškaraca koji će se (lažno) ku*čiti nestvarnom veličinom vlastitog penisa, studije, ali ne samo ova spomenuta, te iskustva pokazuju da je najbolje biti unutar prosjeka. Postoje muškarci s ekstremno velikim penisima, no mnogi od njih željeli li bi biti u prosjeku te imati normalan i za njihove dame bezbolan te potpuni seks.

Većina je muškaraca sasvim sposobna svojom veličinom u potpunosti zadovoljiti damu, a bez da seks bude bolan ili da ostanu neprimijećeni. Osim toga postoji mnogo načina kako damu dovesti do vrhunca.

Na kraju krajeva, to je samo penis, koji vas ne čini niti boljim niti lošijim muškarcem, i koliko je to vama bitno, vjerujte, 99% dama vas uopće ne doživljava tako.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.