Kako pravi gospodin impresionira djevojku u četiri jednostavna koraka

U današnje je moderno i prije svega liberalizirano vrijeme dosta nezahvalno muškarca okarakterizirati gospodinom, ponajviše ako se povodimo zlatnim pravilima kavalirstva te činjenicom da se skoro svakome obraćamo s gospodine.

Što gospodin, kavalir, džentlmen zapravo je? Što on simbolizira kao takav, što predstavlja? Što muškarca čini gospodinom?

Uljudnost, poniznost, odlučnost, ravnopravnost, požrtvovnost, lojalnost, iskrenost, zaštitništvo?

Jedno je sigurno, da bi muškarac postao džentlmen u očima svoje dame on zasigurno zna kako je prije svega impresionirati.

A prva je impresija ono što se najviše pamti i kasnije je puno lakše tražiti i njezinu romantičnu naklonost

Da stvari budu jasne, svaki muškarac koji ima potrebe za družicom želi impresionirati damu za koju mu je pobuđen interes. No, rijetki tek to i uspijevaju.

Donosimo vam četiri elegantna džentlmenska načina kako impresionirati damu.

1. Otkrijte u čemu ste impresivni

Iako se na prvi pogled čini jednostavnim, na ovom će se zadatku mnogi pomučiti.

Problem leži ponajviše u tome što cijeli život živimo sa sobom i ono što je drugima možda impresivno nama je postalo normalno.

No, pokušajte malo razmisliti o tim normalnim stvarima, sitnicama. Inteligentna ste osoba? Razmišljajte u smjeru da postoji mnogo dama koje će vam upravo zbog toga posvetiti svoju pažnju.

Skupljate poštanske marke? Imate desetke tisuća istih u kolekciji? Uz malo truda i mašte pregledavanje albuma vaših poštanskih maraka u društvu dame može biti poput putovanja nekim čarobnim svijetom. Impresionirajte je time, jer netko tko ima desetke tisuća poštanskih maraka zna priču o svakoj do njih.

Uzmite trenutak za sebe. Razmislite. U čemu ste impresivni? Dovedite to polako do skorog savršenstva.

2. Pronađite najbolji način kako da to i pokažete

Ne sramite se svojih vrlina. Spomenite ih i pokažite kad za to dođe vrijeme. Dama koja razgovara s vama traži nešto što bi je zadržalo u vašem društvu. Ponudite joj.

Uglavnom budite dobri, budite direktni i budite sigurni u sebe. Svaka će dama biti lakše impresionirana ako ste dobri i prije svega pristojni prema njoj. A mnogima taj dio i ne polazi za rukom.

Kad pričate o sebi spomenite neke zanimljive činjenica iz područja na kojem ste dobri. Bavite se nekim sportom, pozovite je da vas dođe koji puta vidjeti. Impresionirajte je umijećem, znanjem.

3. Pokažite, ne hvalisajte se

Najgore što možete učiniti je opisati se prilično impresivnog u određenom području, a kad stigne vrijeme za dokazivanje istog, pobjeći glavnom bez obzira.

Ako se i nađete u tom problemu vaše najbolje oružje je iskrenost, jedna od glavnih odlika džentlmena. Objasnite joj da ste je svojim navodnim umijećem klizanja na ledu htjeli samo impresionirati, zatim krenite na teren i kaznite se. Budite spremni zbog nje se osramotiti pred drugima.

S druge strane djevojka će biti prilično impresionirana ako sama sazna, a gledajući vas, da ste bolji klizač nego ste pričali. Budite skromni.

4. Pričajte zanimljive priče

Ako imate problema s pronalaženjem osobina kojima bi impresionirali djevojku ili pak nemate ideje kako najbolje prezentirati svoje najbolje kvalitete možda nije loše da se koncentrirate na razgovor.

Umjesto plesnih, klizačkih i inih sportskih kvaliteta možete je impresionirati nekom pričom ili razgovorom. Neka to ipak ne budu svakidašnje teme neformalnih razgovora poputa vremenske prognoze.

Ako i jesu, uđite u taj opasni kumulonimbus koji donosi kišu te joj postavite pitanje koje bi nadnaravne moći htjela imati da bi sigurna i zdrava sišla s tog oblaka?

Opustite se i samo pričajte o onome u čemu ste najbolji.

Kad malo razmislimo, u većini slučajeva damu želite impresionirati jer vam se sviđa, jer vam je pobudila interes i zato što želite probati i romantičnu vezu s njom.

Ovi će vas gornji savjeti svakako dovesti do toga da će dama biti impresionirana, a nakon toga će vam puno lakše i uspješnije sprovoditi onaj dio u kojem tu njezinu impresioniranost pretvarate u romantiku.

Prije svega pak budite sigurno da djevojka koju želite impresionirati i kasnije osvojiti želi biti s vama, pokazuje uopće interes za vama. Ako još niste u toj fazi saznajte kako ćete je zainteresirati kasnije. Možda joj treba više vremena u vašem društvu da bi joj se svidjeli. Sve to vrijeme budite džentlmen.

Budite promišljeni, imajte odgovor na svaku situaciju s njom, opušteni i razradite svoju igru do najsitnijih detalja.

Pratite njezin govor tijela, znakove, njezine reakcije, njezino ponašanje jer to je jedini način da uvidite ima li napretka ili je dama izgubila interes za dalje s vama.