Potraga za Instagram slavom dovela je ovu djevojku do financijske propasti

"Živjela sam život prepun laži."

U dvadesetim ste godinama, smatrate se svojevrsnim trendseterom, zaluđeni ste slikom samoga sebe, najbolji i najpametniji ste na svijetu, društvene mreže su vam samo jedan normalni aspekt života bez kojeg mislite da život uopće nije moguć, a Facebook je za vas dinosaur kojeg koriste samo vaši djedovi i bake. Ah ta milenijska generacija. Najjači ste i cijeli svijet vam je na dlanu.

Već samim posjedovanjem otvorenog računa na nekoj od popularnih društvenih mreža smatrate se social media influencerom, a pošto vam je to svakodnevica sasvim je normalno da imate the thing za ovaj biznis.

Tako je razmišljala i Lissette Calveiro. Tako razmišlja i vrlo veliki broj ljudi koji se uklapaju o gornji opis. Barem do trenutka dok ne osjete sve blagodati i čari realnog, ali ponekad i krutog života.

Lissette je željela postati Instagram celebrity. To je bio njezin cilj. Njezin the thing. Njezin životni put.

  1. godine preselila je iz Miamija u New York. Jer ipak sve bitno što se zbiva, zbiva se u New Yorku. Njezina je vizija, cilj, želja, san bio život baš poput onih nesnosnih babetina serijala Seks i grad.

No, već na samom startu imala je baš sve predispozicije da se mani tog utopijskog cilja i krene s gradnjom čvrstih temelja, fundamenata svog života. Ali nije.

“Kupovala sam skupe torbice da bih napravila savršeni gram. Živjela sam iznad svojih mogućnosti, a dug u koji sam upala bio je sve veći”, izjavila je za New York Post.

No, ni ta činjenica da je došla pred zid, da nema smisla ići dalje, nije joj bio dovoljan da se okrene realnom životnom stilu.

Na trenutak se pomislilo da je došla pamet u glavu te se zaposlila na puno radno vrijeme kao publicist, no njezina gromka želja za Instagram slavom nije jenjavala.

Usprkos redovitim prihodima njezin je dug sve više i više rastao. A u prilog tome idu i redovite mjesečne orgije kupovanja koje su uključivale i Louis Vuitton torbice po cijenama od 1 000 dolara nadalje.

No, još uvijek pamet nije bila ni blizi glave. Ona je svojem pomalo siromašnom pratiteljstvu koje u ovom trenutku broji nekih 38 tisuća grla morala dokazivati da može i želi putovati.

Iako nije mogla, ona je putovala. Los Angeles, Las Vegas, Bahami. A razlog, jednostavan.

“Instagram ima one geo filtere, a ja sam željela sakupiti svih 12. Ako sve rezimiram manje više sva putovanja koje sam odradila u 2016. godini bila su zbog Instagram”

Jako tužno, gospodo.

View this post on Instagram

WE OUT HERE @spencerpratt

A post shared by Lissette Calveiro | Biz Coach (@lissettecalv) on

Nakon nekog vremena ipak je shvatila da je zaglibila preduboko, te umjesto da proglasi osobni bankrot i okrene se nečem realnijem ona je samo malo smanjila potrošnju. Smanjila je potrošnju osnovnih namirnica za život na 35 dolara tjedno. U New Yorku.

Živeći tako godinu dana na granici samog siromaštva nekako uspjela riješiti dugova, a danas žali za mnogim propuštenim prilikama, uzalud potrošenom novcu kojeg je mogla uložiti itekako pametnije.

Gospodo, takvih je mnogo. Na svakom koraku. Žive živote koje ne mogu pokrivati financijski, žive živote lažnih social media influencera.

Moral ove priče je, dame i gospodo, ne budite glupi, budite realni, a sav taj hype oko bezbrižnog života proizvodeći savršeni gram tek je kratkotrajna i prolazna stvar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.