BLACK FRIDAY i CYBER MONDAY Ili kako se postaje najbogatiji čovjek na svijetu?

Osnivač Amazona ove je godine ukupno zaradio 33 milijarde dolara. Posljednja osoba koja se bogatila tim tempom je bio Bill Gates 1999. godine. Oni su pak uz Warrena Buffeta predvodnici kluba gospode 12 znamenkastih brojeva. To su, gospodo, stotine milijardi.

Jeff Bezos je gospodin koji je, a zahvaljujući posljednjoj pomahnitaloj Black Friday rasprodaji, koja se preko vikenda polako pretvarala u Cyber Monday maniju danas brutalno bogat. On je težak preko stotinu milijardi dolara. Posljednji kojem je to uspjelo je bio Bill Gates 1999. godine i držao je taj rekord punih 18 godina.

Naime, dionice Amazona porasle za nakon vikenda za 2%, a ukupno 5% proteklog tjedna, a sve zahvaljujući pojačanim rezultatima prodaje povodm rasprodaja. Njegov pak je udio u Amazonu time porastao za 2,4 milijarde dolara.

Dakle, gospodin je preko vikenda zaradio 2,4 milijarde dolara. Time je njegovo ukupno bogatstvo poraslo na vrtoglavih 100,3 milijarde dolara, a kako donosi Bloomberg Billionairse Index.

Bezos će kao i kolege s liste najbogatijih Bill Gates i Warren Buffet dio svog bogatstva usmjeriti u humanitarne svrhe, a dio će otići u njegove filantropske ideje.  Još je preko ljeta putem tweet poruke objavio poziv kako pomoći ljudima:

Bezos je tako od 2002. godine pa do danas na filantropiju potrošio preko 500 milijuna dolara u dionicama Amazona.

Taj isti Bloombergov index predviđa da bi Bill Gates, kao najbogatiji čovjek na svijetu, već mogao završiti s iznosom od preko 150 milijardi dolara, da nije podijelio već skoro 700 milijuna dolara u dionicama Microsofta te skoro tri milijarde dolara u gotovini u dobrotvorne svrhe.

Kome drugome pak na tome mogu zahvaliti, a ponajviše Bezos, nego ovakvim energičnim i srčanim, pomahnitalim kupcima koji se bude samo jednom godišnje i to na Black Friday.

Be careful out there today!

Be careful out there today!

Gepostet von Daily Mail am Donnerstag, 23. November 2017

 

Naime, ovaj sad već mogul, još je u travnju ove godine izjavio da svake godine prodaje oko jedne milijarde dolara u Amazonovim dionicama kako bi financirao svoj svemirski program Blue Origin LLC.

A, što ste vi radili ovog vikenda?