Parfemska sapunica “I bogati mirišu”

Možda nikad nećete glumiti u velikom holivudskom filmskom hitu, možda nikad nećete držati u naručju Sofiju Vergaru, možda nikad nećete zarađivati 20 milijuna dolara po filmu, možda nikad nećete snimiti hit koji će zasjesti na prvo mjesto Billboardove top liste, možda nikad neće biti na naslovnici magazina Time, možda nikad nećete biti zet ili vježbenik kod Donalda Trumpa, ali možete barem mirisati kao ljudi kojima je sve to uspjelo.

Onako, za utjehu. Istražili smo malo koje parfeme nose ili su nosili slavni, one koje zovemo selebritijima (dolazi od “seoska birtija” i nekad je označavalo osobe koje su bile zvijezde u svom selu, a danas su u globalnom).

Eto, na primjer, Adele nosi Hypnotic Poison od Diora, sjajni orijentalno-gurmanski miris (ne, nema veze s njezinim kilogramima, što ste bezobrazni!). Nastao je 1998. godine, a nos je Annick Menardo. Vanilija, badem, kokos, šljiva, jasmin, breskva… mljac!

Angelina Jolie voli Bvlgari Black koji spada u unisex mirise, što znači da ga povremeno možda posuđuje i muž joj Brad Pitt, iako on više voli Musk od Lorenza Villoresija. Voli Angelina i Love in White od Creeda, kuće koju inače selebritiji jako vole, u što ćete se uvjeriti ako nastavite čitati ovaj zanimljiv tekst.

Cameron Diaz nosi Samsaru od Guerlaina, a Celine Dion citrusni Eau d’Hadrien od Anick Goutal, koji voli i Madonna.

Zanimljivo je da je Charlie Chaplin nosio Guerlainov Mitsouko, ženski parfem, i to vrlo ženstven, no to je valjda bila jedna od njegovih fora. Čovjek je, ako ne znate, bio prilično duhovit tip. Mada, nisu rijetki muškarci koji vole ženske parfeme. Doduše, mi nismo upoznali uživo ni jednog, a ako vi poznajete nekog takvog, molimo vas da to dojavite na naš mail. Imamo dar za njega.

Elton John voli Royal Water od Creeda, Harrison Ford Imperial Millesine od Creeda (aha, vidite sad?) te Guerlainov Vetiver, jedan od legendarnih muških mirisa kojeg obožava i potpisnik ovih redaka, koji se ne voli smatrati selebritijem. Još.

Oni koji su pratili sve oko vjenčanja princa Williama i Kate Middleton (mi nismo, samo smo negdje načuli, valjda za šankom) znaju da je pred oltar nosila Illuminum White Gardenia Petals, a nosi i Diorov Dune.

Druga Kate, ona iz Titanika, Kate Winslet, voli J’Adore od Diora, parfeme Miller Harris i Penhaligon’s.

Inače, Williamova majka, pokojna princeza Diana, voljela je Bluebell od Penhaligon’s, kao i Hermesov 24 Faubourg i Lanvinov Arpage.

Kad smo već kod pokojnih, spomenimo i da je Cary Grant nosio Green Irish Tweed (voli ga i živi Clint Eastwood), Eau do Cologne Imperiale i Acqua di Parma Colonia.

Errol Flynn poznatiji kao Robin Hood je nosio Cuir de Russie od Creeda, za koji se čak govori da je kreiran baš za njega, kao što je Creed za Grace Kelly keirao Fleurissimo.

Diva Jayne Mansfield nosila je Arpage i My Sin od Lanvina, a Jean Harlow Mitosuko, isti onaj koji je nosio i Chaplin, pa sad stvarno nema dvojbe da je tip bio šaljivdžija.

Greta Garbo je nosila Vent Vert i Ivoire od Balmaina. Humphrey Bogart je također bio vjeran Creedu, odnosno njegovom Tabaromeu. Katherine Hepburn nosila je Rive Gauche od YSL i Vol De Nuit od Guerlaina.

Pisac Ian Fleming nosio je Floris No.89.

Ako je netko od nabrojenih živ, ispričavamo se.

A sad malo o politici. Za koga ćete glasati u rujnu? Ha? Dobro, ne morate odmah paničariti, to je samo uvod u rečenicu u kojoj ćemo otkriti da Hillary Clinton, možda buduća predsjednica SAD-a, nosi Angel od Muglera (za Donalda Trumpa ne znamo, ali njegova bivša supruga Ivana nosi Fracas od Roberta Pigueta, a sadašnja Melania Knausss Trump, naša susjeda iz Slovenije, crveni Dolce & Gabanna i Chanel No.5. Tko zna, možda on nosi parfem koji nosi njegovo ime, Donald Trump od kuće Trump, drveni aromatični miris u kojem ima i krastavca, za neke vrlo kiselog, posebno među njegovim republikancima koji ga se ne znaju kako riješiti).

Bivši engleski premijer Tony Blair obožava francuski Habit Rouge od Guerlaina. Blaira smo spomenuli samo zato da spomenemo Habit Rouge kojeg obožava i potpisnik ovih redaka, koji, morate priznati, ima dobar ukus, odnosno zna što je dobro, jer ako nešto nose slavni, onda je to, je li, nešto posebno.

Možda nikad nećete nositi dijamante od milijun dolara ili voziti Ferrari, ali možete skoknuti do prve drogerije i kupiti parfem koji nose bogati i slavni. Naravno, ako ste snob. No, vi to sigurno niste, Vi samo imate dobar nos. Tu bismo sad završili s ovim tekstom.

Potpisnik ovih redaka ide sad pronaći broj od obitelji Creed, da se raspita koliko bi koštao parfem kreiran samo za njega… Da ne dođe u cajtnot.