Parfemi i Dan žena – umjesto parfemom razveselite je mirisom

Za one koji misle da žene na Dan žena zaslužuju više od crvenog karanfila, bombonjere “Mercy” na akciji ili mini orhideje u tegli, evo nekoliko savjeta koji bi im mogli pomoći u izboru parfema.

Dakle, koji parfem bi muškarci mogli nositi na Dan žena?

Preporučujemo da 8. ožujka stave klasik Fahrenheit od Diora, izdan 1988. godine. Osim što je bočica dijelom crvena, pa asocira na crvene ruže ili karanfile (da, i karanfil je među sastojcima, ne zaboravite to spomenuti partnerici kod koje ćete time dobiti još jedan plusić), riječ je o odličnom mirisu iz kategorije cvjetni-drveni-mošusni, koji je ostao sinonim za muževnost, što i ne čudi kad mnoge početna mirisna nota podsjeća na benzin proliven na vrelom asfaltu.

Za one koji vole lakše mirise (a i benzin je preskup da bi se prolijevao), Fahrenheit je kroz godine doživio razne varijacije, pa smo tako dobili blaži cvjetni Fahrenheit 32, svježi Fahrenheit Aqua…

Tako je to u životu, s vremenom oštrica otupi, s benzina na vrućem asfaltu dođe se do lož ulja u mlačnoj peći.

Kao drugi prijedlog ističemo Dior homme koji je 2005. donio revoluciju u muškoj parfumeriji zbog puderastog irisa, pa neke miris podsjeća na žensku šminku. Vjerujemo da će, nosite li na Dan žena taj parfem, žene cijeniti to što ste ih se sjetili i za taj dan izabrali nešto što podsjeća na miris unutrašnjosti njihove Sport Billy torbice.

Inače, Dior homme je odličan miris, isto kao i Dior homme intense iz 2011., koji bi se mogao shvatiti kao Dior homme koji je pročitao sva tri dijela “50 nijansi sive”, pa je postao malo zločestiji. A za one koji su si dali truda i pogledali čak i film, tu je Dior homme Parfum iz 2014., s naglašenijom notom kože.

Ukoliko pak se na Dan žena želite praviti cvijećem, tu je Fleur du male od Jean Paul Gaultiera, velikog ženoljupca, čije modne kreacije uveseljavaju na tisuće žena diljem svijeta, uključujući i samu Madonnu (njegov je onaj šiljati grudnjak koji podsjeća na sir turoš, odnosno prgice). Fleur du male (Cvjetovi zla, C. Baudelaire), izašao je 2007. i pun je bijelog cvijeća poput nerolija i kamilice, s malo bosiljka. Poseban je i po bočici u obliku muškog torza posve bijele boje (može stajati i kao ukras na regalu).

Carolina_herrera_chic_for_men

Odličan miris prema kojem, kao ni prema Dior homme, ne treba imati predrasuda jer postoje žene koje vole kad muškarci mirišu na cvijeće, a ne samo na Ralon i Pitralon ili Pino silvestre (Pino je inače, vjerovali ili ne, dobio i oud verziju, Pino silvestre oud absolute, kako to moćno zvuči!).

Za one koji će iz solidarnosti na Dan žena nositi ženski parfem, preporučamo Shalimar od Guerlaina, a neki tvrde da i Black orchid od Toma Forda također može proći na muškoj koži. A oni muškarci, da ne velimo džentlmeni, među nama, koji su spremni izdvojiti od 200 do 800 kuna za dar ženi, majci, punici…, mogu izabrati nešto iz parfumerije, iako postoji mogućnost da će pogriješiti jer parfemi spadaju u darove koje je vrlo nezahvalno kupovati na slijepo jer se nepredvidljivo ponašaju na koži.

Na nekoj ženi jedan parfem može mirisati predivno, a na drugoj samo divno. Ovisi o ph kože.

Dakle, evo nekoliko prijedloga: La vie est belle ili Tresor Lancome, Samsara i Insolence Guerlain, Jasmin noir Bulgari, Classique Jean Paul Gaultier, Addict Dior i Loulou Cacharel. Ako želite da žena miriše kraljevski, onda je pravi izbor Bluebell Penhaligon’s, koji je obožavala princeza Diana. A vele da ga nosi sama majka-žena-Kraljica.