Gospodo, ovih vam 5 znakova govori da je vašoj vezi došao kraj

Uvijek je najteže prekinuti. Ružno je to i bolno. A ipak, možda je i nešto najbolje što vam se dogodilo u životu.

Teško je kada u vezi iznenada iščeznu ljubav i intimnost. Svi smo mi robovi navika. Lako se navikavamo na situacije, pogotovo dobre, kao što se navikavamo na mjesta i ljude. Tim je teže razbiti stare navike jednom kad postanu dio svakodnevnice.

Dođe trenutak kada u dubini srca i želuca “znate” da je veza gotova, ali ipak, promjena je strašna i neizbježni prekid je nešto što nitko ne priželjkuje.

S druge strane, još je strašnije kada se veza uruši do ruba katastrofe, a nijedno to ne shvaća.

Mnogi od nas idu kroz život s ružičastim naočalama. Neprestano odbacujemo ružnu istinu iz naših misli sve dok nam ne pokuca na vrata.

Izgleda ludo, zar ne? No, za puno više parova nego što možete zamisliti, to je svakodnevna rutina.
Pa kako onda možete znati da je vaša veza preminula i vrijeme je da idete dalje?

1. Više se ne seksate: Svi smo mi fizička bića, svidjelo nam se to ili ne. I iako seks ne bi trebao biti sve pa niti kraj veze, vrlo je važan dio povezanosti para jer dio intimnosti. Jednom kad nestane seksa, jako je teško preći na platonsku vezu i to živjeti kao ljubavnu povezanost.

2. Sve manje vremena provodite zajedno: Poslovna putovanja su jedno, ali ako sve češće dobrovoljno birate razdvojenost, vaša je veza na zalasku. Ako se bolje osjećate u društvu prijatelja nego partnera, vrijeme je za ozbiljno razmatranje situacije.

3. Prestali ste međusobno komunicirati: Nazovete li prijatelje kako biste s njima razgovarali o situaciji na poslu, ili filmu, ili knjizi… izgubili ste jedan od najvažnijih vidova veze. Jednom kad komunikacija zamre, vrlo ju je teško opet oživjeti.

4. Stalno se svađate: Od važnih stvari, kao što je hoćete li imati djecu ili ne, do potpuno irelevantnih pitanja poput koliko jaja spremiti za doručak, svaka se sitnica pretvara u velike rasprave. Život je isuviše kratak za besmislene svađe.

5. Više se ne privlačite: Budite sigurni da znate da postoji velika razlika između seksa i privlačnosti. Postoje brojni znakovi iskazivanja naklonosti: od držanja za ruke, grljenja, ljubljenja u obraz za “bok” i “doviđenja”, itd. Kada svom partneru više ne želite reći “Volim te!” ili je vaše “volim te” čista automatika, vrijeme je za fajrunt.

Prepoznajete li nešto od nabrojanog? Ako da, možda je vrijeme da sjedenete s partnerom i dogovorite razlaz. Tužno je to, ali je prava istina.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.