5 elementarnih grešaka koje muškarci čine na prvom romantičnom izlasku

Klinci današnjice namjerno zaboravljaju i izbjegavaju bonton i lijepa ponašanja. Sve su to old school metode njihovih predaka. A kako napredujemo, toljaga, odabir partnerice i odvlačenje dok je još u nesvijesti u špilju nove su stare romantične metode zavođenja našeg potomstva.

Bez obzira da li imate 18 godina i bliži vam se prvi izlazak s vašom simpatijom, ili pak ste već u godinama kada su vam sva umijeća dobrog zavođenja daleko iza vas, recimo ostala su još u prvom braku, vrijedi se prisjetiti nekoliko grešaka odnosno ne primjenjivanja gentlemanskog ponašanja koje mnogi vole zaboraviti.

Mnogi klinci današnjice ih čak namjerno izbjegavaju jer su to neke old school metode njihovih predaka. Kad pak dođu u ozbiljnije godine i kad dođu, kako se ono veli, pameti shvatit će koliko su bili u krivu i shvatit će zašto su ono izgubili ljubav svog života te plakati i tugovali tjednima. A sve zbog toga što nisu htjeli biti gospoda, gentlemani na tom prvom izlasku. Dame to vole i žele od nas.

Ne dolaze na vrijeme

Svi to znamo i skoro svi želimo doći na vrijeme. No, sad je vrijeme da se to doista i dokaže. Ako je sastanak u 20 sati, onda se pojaviš na lokaciji u 19:58. Ne u 19:30 i ne u 20:10 sati. Prva impresija je iznimno bitna, a ako je ona u smjeru kašnjenja, nedolaska na vrijeme, ne poštivanja tuđeg vremena onda je taj izlazak već na samom početku krenuo u krivom smjeru.Naravno uvijek postoje valjani i opravdani razlozi zašto kasnite. Bitno je ili uputiti kratki poziv ili samo kratku SMS poruku s isprikom da ćete malo kasniti, a kad se nađete onda ste dužni svojoj dami s kojom izlazite i koja je ovdje zbog vas ispričati zašto kasnite.

Rješenje: Dođite na vrijeme

Pričaju o bivšim vezama i dobrim vremenima

Bez obzira na to što je vaša bivša partnerica bila Wonder Woman i što ste imali ludi sek…život te bili bili ludi i ponosni na njezin izbor uskih odijela, ali se zbog spašavanja tisuća života morala vratiti u divljinu Amazonskih šuma to ne spominjete. Kad dođe na red tema o hobijima, o interesima o vama i vašem bivšem i sadašnjem životu, neka Wonder Woman ostane postrani. Nitko, ponajviše na prvom izlasku ne želi slušati priče o bivšim partnerima. Uglavnom suzdržavajte opčinjenost, ali i nekontrolirani bijes spram bivših u sebi i sve će biti u najboljem redu.

Rješenje: Ne zamarajte se prošlošću, ne spominjite veze koje su iza vas. Nije da kupujete novi Renault pa pričate kako ste bili presretni starim Peugeotom jer svaki je francuz OK.

Razgledavaju okolo, pričaju samo priče o sebi, najbolji su, najpametniji, a jedu k’o zvijeri

Uglavnom vi se nalazite s potencijalnim životnim partnerom, izabranicom ili izabranikom vašeg života. Netko s kim možda planirate provesti ostatak života. Stoga nikako se ne ponašajte kao doma kad ste sami i kad ste popili nekoliko piva. Nema podrigivanja, koristite pribor za jelo, ne pričajte punim ustima, ne smijte se tako da hrana leti okolo, budite pristojni, budite prezentni i držite se bontona za stolom. Imate sav pribor pred sobom, a mnogi će vam restorani olakšati korištenje pribora tako da će vam uz svako jelo poslužiti i pribor za to jelo. Uglavnom bonton za stolom je posebna cjelina koju morate savladati.

Rješenj: Budite pristojni, pokažite interes i držite se bontona. 

Dođu u trenirci, košulji bez da su se barem otuširali

Istuširajte se. Operite kosu i operite bradu. Sredite tu savršenu bradu. Nanesite ulje, balzam. Sredite brk, obucite odjeću u kojoj izgledate savršeno i u kojoj se osjećate još savršenije. Budite vi. Od ulja za bradu ne samo da će vam brada ponosno svjetlucati okolo i biti božanstveno mekana već će biti i neodoljivog mirisa (još ako saznate što njoj fino miriši).Uglavnom neka vaš stil, vaš gospodski identitet bude prezentiran maksimalno.

Rješenje: Za boga miloga operite se, operite zube, noge, pod pazusima, sredite se i njegujte svoj stil. Mirišite i budite prezentni.

Bonton im nije poznata pojava

Otvorite joj i pridržite vrata. Pomognite joj skinuti kaput, dopustite joj da bude dama i da se prema njoj tako ponaša. Proučite bonton prije izlaska i idite prema tome da ovo bude savršen izlazak. Neka baš sve bude na svom mjestu u svoje vrijeme. I smijte se. Neka više od pola izlaska bude smiješak na njezinom licu. Zabavni ste, pristojni, na kraju kraja dama je već izašla s vama i pravi ste gospodin i gentleman sa stilom. I to je to, ona je vaša.Na kraju krajeva, brada vam daje svakako bolju startnu poziciju od ostalih kolega s drugog stola koji su bacili oko na vašu odabranicu.

Rješenje: Skoknite do knjižnice ili knjižare te pronađite koju knjigu o bontonu. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.