GOVOR TIJELA Kako privući damu neverbalnom komunikacijom

Pažnje vrijedan muškaraca se prije svakog izlaska pripremi i savršeno izvježba za većinu potencijalnih situacija koje ga očekuju tijekom većeri. Definira si cilj. A on je skoro pa uvijek isti, a to je da želi upoznati posebnu osobu te završiti večernje druženje otvorenim pozivom za ponovno druženje (ako ne i više). Ponekad u tome i uspije.

No, ovo nam je ujedno i potencijalni uvod u jednu prilično neželjenu situaciju, tragediju štoviše  u koju se nerijetko zakopaju mnogi pažnje vrijedni slobodni muškarci. Ranja kreće.

Dolaze u disko, naručuju rijetko zanatsko pivo. Strateški se pozicioniraju na najfrekventnije mjesto, zauzmu pravi muški stav. Savršeno prekrižene ruke, a u desnoj ruci pivo sa skladno izabranom etiketo. Pravilnog razmaka stopala, dignuta pogleda i lagano zabačenih ramena.

Nitko ne prilazi niti pokazuje interes za komunikaciju.

Izlazak #fail.

Takav muškarac s vremenom gubi samopouzdanje, prestaje vjerovati u svoje društvene vještine i uglavnom sve se ga manje viđa na ovakvim javnim mjestima upoznavanja.

Nastalu dramicu ćemo razbiti na samom početku. Problem je neime u prekriženim rukama jer time nesvjesno šalje signal da nije pretjerano zainteresiran za druženje i komunikaciju.

Djeluje zatvoreno i nedostupno.

Gospodo, ako stojite prekriženih ruku nasuprot djevojke ne ostavljate joj puno opcija osim da odustane od bilo kakvog pokušaja komunikacije ili koketiranja s vama.

To je jedan od negativnih signala koje šaljemo govorom tijela. Ponekad to radimo nesvjesno, a ponekad u uvjerenju da je upravo to ono najbolje što se nudi u okolici.

Pređimo stoga na temu kako se ponašati kada smo željni bilo kakve družbe.

Najvažniji je način kako stojimo. Gard koji zauzimamo.

Uglavnom, taj stav mora prštiti samopouzdanjem, snagom i otvorenošću. A stav koji ćemo vam otkriti u nastavku to svakako i isporučuje.

  1. Neka udaljenost stopala bude jednaka udaljenosti ramena. Time zbog okomitog položaja tijela izgledate više.
  2. Zabacite ramena malo prema natrag. Time se rješavate pogrbljenosti i opet izdužujete za koji milimetar.
  3. Dignite bradu te ruke držite prirodno ispružene niz bokove.
  4. Dlanova lagano držite izloženima pogledima.

Uglavnom to je stav pobjednika.

Zašto su bitna ramena?

Svakodnevica modernog muškarca sve je više orijentirana poslovnim aktivnostima.

Razvojem pak tehnologije te se poslovne aktivnosti prvenstveno svode na sjedenje pred računalom te maksimalnog mentalnog rada.

Pritom često zaboravljamo razmišljati o tijelu i načinu na koji sjedimo. Zbog sjedenja naša se fizička konstitucija pomalo mijenja, odnosno degradira. Ramena su nam nagnuta naprijed, pogrbljujem se, a pogled nam je prvenstveno usmjeren prema dolje.

Ruke su nam uvijek u vidokrugu.

Kreiramo time svoj vlastiti balončić intime u kojem iako smo sami na svijetu nikad nismo samo. Barem ne u ovom digitalnom svijetu.

Taj naš balončić, školjkica nisu nimalo efektivni i poželjni u realnom svijetu te ih se potrebno riješiti. Najjednostavniji način je da budemo svjesni svog fizičkog potpisa i govora tijela.

Zabacimo ta ramena malo prema natrag i naše će tijelo automatski poprimiti prirodniji i poželjniji izgled. Pogled će se dignut, a leđa izravnat. Drugim riječima otvorit ćemo se.

Pokušajte, a kako ovo čitate, primjenjivati ove savjete.

Hod dobrodošlice

Vaš hod neka uvijek bude hod dobrodošlice. Dozvolite drugima da vam priđu. Dignite pogled, izbacite malo bradu, izvadite ruke iz džepova, uvažavajte kontakt očima i poglede.

Za razliku od osobe koja hoda spuštena pogleda te rukama u džepovima, vi prštite samopouzdanjem i pristupačnošću. Ljudi vam jednostavno žele priči jer ste im nekako, pa i nesvjesno, pobudili interes.

Kontakt očima

Kada neka dama prilazi vama, onda se na prvoj liniji vaše interne bojišnice koja je upravo nastala, nalaze oči. Pogled. Nikako ne vrludajte pogledom već se fiksirajte na subjektu vašeg interesa. Njoj. Konkretno radite sljedeće: Gledajte je ravno u zjenicu oka, nasmijte se i skrenite pogled sa strane.

Naime zašto je ova metoda pouzdana? Prvo, fokusiranje pogleda u zjenicu njezina oka garantirano šalje signal da ste samouvjerena, otvorena osoba slobodna duha, a uz priloženi smiješak i zainteresirana osoba.

Drugo, naknadnim skretanjem pogleda šaljete signal da niste opet previše napeti, intenzivni.

Pokušajte.

Otvaranje, izlaganje dlanova

Objasnimo i zašto je poželjno izlagati dlanove pogledima, Želite li pridobiti pažnju djevojke za koju ste zainteresirani ili joj dati otvoreni znak da vam može prići (želite da vam priđe) sve što je potrebno je tijekom komunikacije malo više izlagati dlanove. Posebice u njezinom smjeru.

Otvoreni dlanovi direktna su pozivnica na razgovor, druženje, pristupanje.

Naravno izlaganje dlanova neka bude pomalo spontano, indirektno i prirodno. Nikako ne izvrćite dlanove do neugodnosti.

Neka to izlaganje bude dio vaše uobičajena gestikulacija rukama, ali malo više izlažite dlanove. Pokažite ih, otvorite se. Djevojke će prirodno gravitirati vama i vašem društvu.

Eliminirajte nervozu

Obratite malo više pažnje na pokrete ruku, nogu, tijela. Malo više razmišljajte o njima i prestat će se događati neugodne i nesvjesne situacije koje najmanje trebate.

Ono što trebate je samo malo usporiti pokrete. Time ostavljate mozgu dovoljno vremena da razmisli o pokretima tijela i savršeno ih isporuči.

Sjetite se Jamesa Bonda. Sjetite se njegovih usporenih radnji. Unaprijed znate da je svaki njegov potez promišljen i serviran točno kako je zamišljen. A uz to sve je obavijeno laganom misterijom i iščekivanjem.

No, nikako ne pretjerujte u tome, ne usporavajte previše jer time možete slati sasvim krive signale.

To su dobre vještine koje možete primjenjivati već danas.

Sređujte se, pred njom

Kad se nalazimo u društvu ili razgovoru s osobom naše interesa postoji radnja koju jedni rade nesvjesno i ne pridodaju joj dovoljno pažnje, drugi je rade svjesno, ali uz određenu dozu nelagode, a treći je muškarci rade svjesno i s pažnjom te izlaze kao pobjednici.

Radi se o sređivanju i popravljanju.

Naime, kad ste u razgovoru s djevojkom ne ustručavajte se popraviti kosu, bradu, kravatu, hlače, košulju. Popravite i dovedite to do savršenstva. Pred njom. Djevojke to primjećuju. Poruka koju ovako direktno šalje govori o tome da se želite upravo njoj prikazati u najboljem izdanju. Time zarađujete jedan veliki plus u njezinim očima.

Kad smo već kod sređivanja i prikazivanja u najboljem svijetlu, zašto se toliko negativno odnosimo na gledanje, takozvano odmjeravanje neke osobe? Ili zašto nam je ponekad neugodno ako to rade nama. Ako smo žrtva. Buljenja.

Prije svega postoje mjesta gdje je to poželjno i normalno, a radi se o manje više svim modernim mjestima društvenog okupljanja s ciljem zabavljanja, upoznavanje, druženja i opuštanja. Ako se već sređujete onda želite da vas djevojke gledaju i mjere. Isto tako djevojke i dame se srede i prikazuju u najboljem svijetlu jer između ostalog, ponekad žele da ih vidite, da primijetite njihovo remek djelo.

Koketirajte malo češće, ali pristojno. Prepoznajte i uvažavajte povratne signale.

Efekt zrcaljenja

Recimo da se dogodilo ono najbitnije i djevojka s kojom ste upravo koketirali čini prvi potez prema vama. Vi možete glumiti da ne primjećujete i čekate da ona odradi svoje, te je time još više činiti nervoznom i dovodite u nelagodnu poziciju ili, a zbog čega ste i došli, možete predvidjeti njezine poteze, iskoristit priliku te vratiti jednaku neverbalnu komunikaciju.

Nazovimo to metodom zrcaljenja. A efekt je to naše prirode da kad gledamo nekoga tko nam se sviđa imamo tendenciju ponavljati neke radnje te osobe.

Kako to funkcionira?

Nalazite se na zabavi. Na drugom kraju sobe primijetite i promatrate osobu koja vam se sviđa, tražite njezin pogled kako bi aktivirali koketiranje. U jednom trenutku ta osoba popravlja kosu, a vama se javi potreba da popravite nešto i kod sebe. Prirodan je to proces koji se često javlja nesvjesno, no svakako ga možemo biti svjesni i iskoristiti u svoju korist.

Time možemo postići određenu povezanosti s tom osobom, sličnosti, odnosno pokrenuti deja vu kod osobe. Kao da se već negdje srela s vama.

socijalizacije dolazimo do spoznaje da smo vođeni prilično primitivnim društvenim procesima, odnosno dinamikom.

Jedan od spomena vrijednih društvenih procesa je i potreba za osvajkanjem i definiranjem vlastitog prostora. Primitivna je to potreba da se raširimo i odredimo neki prostor, neki teritorij svojim.

Bilo da se radi o izgradnji kuće ili zauzimanja pozicije za šankom naši potezi i radnje šalju prilično snažnu sliku osobi koja nas promatra.

Tajna je u tome da zauzimamo što manji dio teritorija, a opet dovoljan kako bi se osjećali sigurno, ugodno i zadovoljno. Ako zauzimamo velike površine šaljemo očitu sliku da želimo dominirati i uzimati više nego što nam treba. Zauzmemo li pak premali prostor onda šaljemo signal da nismo sposobni ni sebi osigurati prostor za vlastitu sreću i ugodu.

Životne činjenice pokazuju da će taj segment neverbalne komunikacije prepoznati i uvažiti 9 od 10 žena.

Stoga, kad sjednete za stol, stavite telefon i ključeve na stol, zauzmite teritorij, ali opet da ne smetaju drugima. Naslonite se na naslonjač i ugodno se smjestite. Uzmite prostora koliko vam treba. Ne previše, ni premalo.

Ne samo da šaljete signal da ste samouvjereni, sigurni i otvoreni, a što dame znaju prepoznati, već ćete cijelu akciju odigrati u najboljem svijetlu zahvaljujući ugodnom i sigurnom položaju koji ste zauzeli.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.