Ekster 2.0 novčanik je praktičan, moderan, poveziv, inteligentan, ali i elegantan

Najveći problem kod tankih i minimalističkih novčanika je u tome što zbog svog dizajna nerijetko budu limitirani na nekoliko kartica i par novčanica. A drugi najveći problem je što se prilikom uzimanja potrebne kartice morate ipak malo potruditi da uhvatite baš onu pravu. Upravo nedostatak zasebnih džepića ili nekog adekvatnog džepića za organizaciju kartica je to što ih čini tankima.

Ekster 2.0 nudi rješenje. Nudi jedno doista praktično rješenje što se tiče izbora željene kartice, a ujedno su to jedini novčanici na svijetu, ako ne i šire, koji će kod izbora kartice uposliti uvijek zapostavljani mali prst vaše ruke.

Uglavnom, na dnu novčanika nalazi se gumbić koji pritiskom malog prsta izbacuje sve karticu u stepeničastom načinu tako da im se lako može pristupiti i uzeti upravo onu karticu koja vam treba, a bez potrebe prebiranja po ostalim karticama.

Ekster 2.0 tako nudi dva modela novčanika pomalo snažnih naziva Parliament i Senate (mislim da ne treba prevoditi). Oba su novčanika između ostalog bazirana na ovom mehanizmu za izbacivanje kartica.

Senate je nešto slabiji model od Parliamenta, nije preklopni, a s vanjske strane ima remen za novčanice te dodatni džepić za karticu. Dizajniran je za spremanje oko 7 kartica.

Parliament pak je preklopni novčanik, drugim riječima zatvara se kao i klasični novčanici, a također je opremljeni remenom za novčanice te dodatnim džepićima za još kartica s unutarnje, ali i vanjske strane. Dizajniran da spremi do 11 kartica.

Oba novčanika opremljena su RFID (i NFC) zaštitom protiv krađe identiteta, te imaju opciju dodatne takozvane kartice koja proizvodi određeni zvuk, kad se aktivira putem mobitela, a kako bi uvijek znali gdje se isti i nalazi. Dodatna kartica puni se energijom sunca, a samo tri sata punjenja rezultiraju energijom do mjesec dana.

Kompatibilni su s novijim Android i iOS uređajima te opremljeni bluetooth povezivošću.