Što činiti kad vas i ako vas ikada napadne morski pas

Jadransko je more inače poznato i cijelom svijetu što u njemu obitavaju skor sve vrste morskih psina, od onih bijelih, popularno zvanih ljudoždera, do ogromnih kitopsina i tko zna kakvih sve ne morskih nemani. Naravno moramo se našaliti jer mnogi domaći mediji glavne struje čudom se čude kad neki turist objavi video ili sliku omanjeg morskog psa u moru kao da more nije njegov osnovni i jedini habitat.

Ukratko:

  1. Ako vidite morskog psa ne paničarite, ne lupajte po vodi, ne mašite panično jer ćete time samo privući ribu
  2. Isto tako ne glumite da ste mrtvi. Nije ovo medvjed. Morski pas će vas u tom slučaju smatrati lakim plijenom. Mirno i staloženi plivajte dalje od ribe pritom držeći stalni pogled na njoj.
  3. Ako vas ipak napadne pamet u glavu. uključite bast mode i snažno je i agresivno udarajte u nos, oči i škrge. To troje su njezine slabe točke i bolne točke potrebne za preživjeti.
  4. Ako vas psina i dalje ne pušta, onda ste u fazi gdje se doista borite za vlastiti život. Udarajte, bodite, trgajte grizite ako treba. U ovoj je fazi ili vi ili ona i oboje se borite za život.

Ok, spustimo se malo na zemlju. Prvo, šanse da vas napadne morski pas, koji je ujedno zbunjen i gladan su oko 1 naprema 11.5 milijuna. Dakle morali bi spojit tri do četiri Hrvatske i onda se nadati da ćete upravo vi završiti na pladnju. Nadalje, većina tih napada morskih pasa nisu smrtonosni, da bit će rana, bit će ožiljaka, ali nešto s čime ćete se kasnije hvaliti kako ste preživjeli napad morskog psa. Osim toga morskom psu ljudsko meso nije na meniju, oni nisu zainteresirani za nas, više su zbunjeni.

Stoga bez panike i ne vjerujte svemu što pročitate na internetu, a želite li biti sigurni od ovakvih napada svakako se nastavite kupati u Jadranu.

Izvor: Art of Manliness

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.