Kako izraditi primitivnu bušilicu od drveta, kamena i konopca

Biti džentlmen nije samo biti uglađen i fin muškarac s nepcem i pupoljcima treniranima samo za najfiniji viski ili craft pivo koje uživamo uz kavijar na laganoj vatrici u kaminu vašeg vlastitog doma, dok vaša bolja polovica u susjednom lounge roomu ima domjenak s prijateljicama. 

Biti džentlmen nije samo biti pošteni muškarac, otvorena uma, tolerantan ne samo prema pripadnicama suprotnog spola već svim živim bićima. Biti džentlem nije samo odlično poznavanje bontona i manira te življenja prema tim manirima. Biti džentlmen nije samo štovanje i život po uzoru na Nicka Offermana.

Biti džentlmen je ponekad i puno primitivnije.

Recimo da ste zapeli na pustom otoku, vi i vaša bolja polovica. Nitko još ne zna da ste na tom otoku jer ste svima rekli da odlazite na mjesec dana bez mobitela, računala, samo vi, vaša bolja polovica i sve blagodati romantičnog druženja.

Umjesto da mjesec dana provodite s ovakvim prizorima:

Nažalost vi ste suočeni s krutom realnošću poput ove, a vrijeme trajanja ovisi o tome koliko ste snalažljivi:

Stoga vratite se na početak članka i pogledajte video. Naučiti ćete ne samo kako zapaliti vatru, već kako brzo i efikasno zapaliti vatru bez da dobijete žuljeve, dok preostalo vrijeme trošite na izradu primitivne bušilice koja će vam biti neizostavni alat pri izradi kolibe za zaštitu od kiše i divljih zvijeri.

Nakon što odradite svoju džentlmesku dužnost zaglavljeni na pustom otoku, možete se vratiti uživanju sa vašom boljom polovicom.

Još od Gentleman.hr

Gospodo, barem danas, ako niste već jučer, budite Barack Obama, a ne Paul Ryan

Pitate se zašto vam kvarimo ovo zeleno subotnje jutro američkim političarima? Pa...
Pročitajte više o priči