Kako izraditi primitivnu bušilicu od drveta, kamena i konopca

Biti džentlmen nije samo biti uglađen i fin muškarac s nepcem i pupoljcima treniranima samo za najfiniji viski ili craft pivo koje uživamo uz kavijar na laganoj vatrici u kaminu vašeg vlastitog doma, dok vaša bolja polovica u susjednom lounge roomu ima domjenak s prijateljicama. 

Biti džentlmen nije samo biti pošteni muškarac, otvorena uma, tolerantan ne samo prema pripadnicama suprotnog spola već svim živim bićima. Biti džentlem nije samo odlično poznavanje bontona i manira te življenja prema tim manirima. Biti džentlmen nije samo štovanje i život po uzoru na Nicka Offermana.

Biti džentlmen je ponekad i puno primitivnije.

Recimo da ste zapeli na pustom otoku, vi i vaša bolja polovica. Nitko još ne zna da ste na tom otoku jer ste svima rekli da odlazite na mjesec dana bez mobitela, računala, samo vi, vaša bolja polovica i sve blagodati romantičnog druženja.

Umjesto da mjesec dana provodite s ovakvim prizorima:

Nažalost vi ste suočeni s krutom realnošću poput ove, a vrijeme trajanja ovisi o tome koliko ste snalažljivi:

Stoga vratite se na početak članka i pogledajte video. Naučiti ćete ne samo kako zapaliti vatru, već kako brzo i efikasno zapaliti vatru bez da dobijete žuljeve, dok preostalo vrijeme trošite na izradu primitivne bušilice koja će vam biti neizostavni alat pri izradi kolibe za zaštitu od kiše i divljih zvijeri.

Nakon što odradite svoju džentlmesku dužnost zaglavljeni na pustom otoku, možete se vratiti uživanju sa vašom boljom polovicom.