MUŠKA MENNA Živimo razdoblje ljudske civilizacije kada su muškarci postale žene

Tolerantni dio mene u meni govori da je to što se zbiva oko nas sasvim normalno i da jednostavno trebamo biti tolerantni, otkrivati nove horizonte, biti ženstveni, dozvoliti ženama da budu muževnije i slično. S druge strane egzistencijalni dio mene govori mi da se ipak moramo držati onoga kakvima nas je priroda dizajnirala i kako smo se kroz jedno cijelo razdoblje primitivnije ljudske vrste i razvijali. I opstali.

Krenulo je ne tako davno sa skidanjem odnosno depilacijama muškog tijela. Pa se nastavilo sa šminkom, punđama, dugom i brutalno njegovanom kosom te nježnom, baš poput bebine guze, kožom.

Evo posljednjeg trenda, s naglaskom na riječ trend, a koji je opet malo razburkao strasti egzistencijalnog mene u meni – menna.

Iza ove igre riječi doista se skriva svojevrsna umjetnost i tradicija ukrašavanja dijelova ženskog tijela, a prvenstveno se koristila prilikom udaja. Radi se o ukrašavanju tintom, odnosno crtanju kao jednom bezbolnom procesu s privremenim rezultatima. Drugim riječima menna na ženama se skidala nakon festivala udaje.

Danas je menna sve više popularna među muškarcima. Dakle, muškarci su ti koji su krenuli s ukrašavanjima svojih tijela. I koliko god izgleda simpatično i efektno, radi se o crtežu koji je privremen. I koji je zbog svoje nježnije prirode nanošenja na tijelo bio namijenjen ženama, jer pravi je muškarac, ratnik, lovac umjesto menne radio pravu pravcatu tetovažu. Bolniji proces s trajnim rezultatima.

Iako nas muška menna najviše podsjeća na Ta Moko, odnosno maorske tetovaže, nekako ne možemo imati dovoljno onog egzistencijalnog respekta prema muškoj instalaciji menne. S druge strane, tolerancija u nama govori – pa ovo ne izgleda tako loše, a i praktično je jer se trendovi mijenjaju brže od same mode. Danas crtaš preksutra brišeš.

Još od Gentleman.hr

Kako ovi najbogatiji miljarderi na svijetu zarađuju svoj novac

Razlika je među uspješnim poslovnim ljudima koji su svoje bogatstvo stekli vlastitim...
Pročitajte više o priči