MODERAN MUŠKARAC Tri svakodnevne namirnice za podizanje kvalitete života

Velik broj muškaraca odbija svoj život bazirati na samo generaciju starijim stereotipnim idejama mačizma i muškosti. Današnji moderan muškarac skloniji je nježnosti, osjetljiviji je te se razvija emotivno i duhovno.

Svijet se danas mijenja brzo. Mnoge moderne ideje i principi sve su kraćega roka trajanja te zauvijek zastarijevaju. Moderan muškarac mijenja se sa svijetom oko sebe. Evoluira u nešto bolje i kvalitetnije.  To je njegov temeljni sadržaj.

Neke od tih ideja i principa vezani su i uz pravila ponašanja gospodina, muškarca, odnosno kako se to čovjek mora ponašati da bi bio pravi muškarac, gospodin, odnosno uzoriti član nekog društva.

Tko je moderan muškarac?

Sve veći broj današnjih muškaraca u odrastanju odbija svoj život bazirati na samo generaciju starijim stereotipnim idejama mačizma i muškosti. Današnji moderni muškarci skloniji su nježnosti, osjetljiviji su te se razvijaju emotivno i duhovno.

Moderan muškarac gleda u nepoznato

To utječe na način kako se odijevamo, kako međusobno komuniciramo te kako i što naposljetku jedemo i pijemo.

Današnji moderan muškarac daje prednost kvaliteti i zdravlju, a kad je u pitanju odabir dnevnih namirnica. Zanimljivo je kako proizvodi koji su samo jednu generaciju prije nas predstavljali određeni neželjeni puno jednostavniji dio društva, danas predstavlja jedno fino i profinjeno društvance.

Ova tri proizvoda uvedite u vaš svakodnevni život, a oni će vam zauzvrat dignuti kvalitetu života. I pričat će se o tome.

Rijetke i zanatske pive

Moderan muškaraca pije zanatsko pivo

U današnjem modernom društvu ukupna količina konzumiranog alkohola u laganom je opadanju, razlozi tome su mnogi, a jedan od njih, koliko god bio malen, je to što se danas prije svega bira kvaliteta umjesto kvantitete.

Pa je tako modernom muškarcu puno bolje i kvalitetnije posegnuti za finom zanatskom ili nekom rijetkom samostanskom pivom, od cuganja neke masovne pive.

Srećom pa je broj malih i jedinstvenih zanatskih pivovara u porastu, pa je tako i sama ponuda iz dana u dan bogatija. A iz bogatije ponude uvijek je teže pronaći one najkvalitetnije. No zadatak je to koji možemo, koji želimo, ali i moramo odraditi kako treba. Time ulažemo direktno u sebe.

Osim toga te su pive znatno kvalitetnije, ukusnije i prije svega zdravije, a kad se pije umjereno, od svojih kolegica iz masovne proizvodnje.

A da bi lakše pronašli svoje buduće zanatsko pivo možete se poslužiti primjerice ovom (zanatsko) pivskom kartom Hrvatske.

Voćne vode

Bitno je da na dnevnom nivou unosimo dovoljne količine voća i povrća, a kako bi se na organizam zdravo i nesmetano razvijao. Razni stručnjaci za prehranu savjetuju da bi na dnevnom meniju trebalo biti od 5 do 10 laganih porcija voća ili povrća.

Svježe otisnuti sok naranče mnogima je omiljeno jutarnje piće te idealan izvor raznih vitamina i potrebnih minerala. No, modernom je muškarcu takav sok, iako je puno bolji izbor od bilo koje umjetne tvorevine, ujedno izvor i velikih količina šećera. A zbog šećera se vrlo brzo istrošimo tijekom dana i manje smo produktivni.

Uglavnom, umjesto takvih prirodnih, a šećerom bogatih pića, muškarci potežu za isto tako osvježavajućim i bogatim, ali kalorijski znatno laganijim pićima. Moderan muškarac pije kokosovu vodi i vodu lubenice, a to su samo savršeni primjeri mnogih prirodnih voda s okusom te pojačanih količina antioksidanata, minerala i vitamina.

Ljubičaste namirnice

Sigurno ste dosad po dućanima primijetili sve veći broj ljubičastih namirnica. Naime, ljubičasta boja nekad je bila cijenjena boja koju su si mogli priuštiti samo ljudi provjerenog i čistog pedigrea, da ne kažemo kraljevskih obitelji.

Ljubičasta je danas pristupačna svima i boja je poput ostalih. No, kvalitetniji dućani i trgovački lanci počeli su na svoje police stavljati ljubičastu hranu, kao što su čips, cvjetača, kelj i brokula.

Pojavila se i ljubičasta mrkva. No to nam ne bi smjelo biti ništa neobično jer je mrkva izvorno bila i još uvijek je ljubičaste boje. Prepoznatljiva narančasta boja nastala je selektivnim uzgojem i miješanjem sorti u 17. stoljeću u danskoj kući House of Orange.

Kontinentalnom djetetu će ljubičasti sladoled od lavande uvijek ostati u sjećanju, ostali su prolazni.

Dakle rijetke pive, voćne vode i lagani sokovi te ljubičaste namirnice uzeli su si maha proteklih godina, a kako stvari stoje trend je to koji će tek doživjeti svoj vrhunac. Ne samo da je ovaj trend nešto čime lako možemo nadograditi naš stil, već je ujedno i zdravija varijanta mnogih sadašnjih trendova. A moderan muškarac to zna prepoznati na vrijeme.

Uglavnom gospodo, kako smo započeli tako ćemo i završiti. Vremena se mijenjaju. Svijet oko nas se mijenja, a kao modernom, uzoritom muškarcu promjene nikad nisu bile problem, štoviše promjene su dobre i potrebne.

Moderan muškarac razmišlja

1 Comment

  • Bravo novinaru za prepisani članak! ??????
    Brokoli!
    Radite li uopće autorske članke ili isključivo prakticirate loše prijevode iz časopisa britanskog žutog tiska?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.