Nakit za muškarce, ukras ili praktičnost i nose li ga pravi muškarci

nakit za muskarce

Nakit je nešto što češće povezujemo sa ženskim spolom, nego s muškim. Međutim, nakit za muškarce nije tek neka nova, moderna izmišljotina. Kroz povijest, muškarci su se jednako ukrašavali kao i žene. Dok je za žene nakit imao funkciju isticanja ženske ljepote, za muškarce je on bio predmet statusa. Uz isticanje osobnog bogatstva i moći, te isticanja pripadnosti određenoj skupini, kroz vrijeme, nakit za muškarce vrijednost je pronašao i u praktičnoj upotrebi.

U Starom Egiptu, zlato se više cijenilo nego drago kamenje, a bilo je simbol moći. U Starom Rimu, muškarci su nosili prstenje i amajlije, ali i raskošne broševe koje su koristili za spajanje odjeće. U srednjem vijeku, Europljani su preuzeli rimsku modu, pa je tako prsten s pečatom za potpis bio sastavni dio muške “opreme”. Napoleon je čak uveo pravilo izrade kompleta nakita, bilo je neprimjereno nositi prsten iz jedne, a ogrlicu iz druge kolekcije. Nakit za muškarce nastavio je s tradicijom i u modernom dobu, ali i usvojili su se, za naša područja, neki novi načini ukrašavanja poput piercinga.

Ok, pa priznajmo onda da se volimo ukrašavati i da volimo izgledati dobro. Od uređene brade, moderne frizure, odjeće koja naglašava muževnost, do nakita. Da nakit može biti prikladan za svaku priliku i da ne mora biti standardan i dosadan, pokazat ćemo vam kroz izbor nekoliko nama zanimljivih komada.

Narukvice za ležeran stil

Polo Ralph Lauern kožna narukvica dizajnirana je da se dva puta omota oko zgloba ruke. Napravljenja je od kože tamnosmeđe boje, sa srebrnom kopčom dat će poseban akcent vašem ležernom izgledu. Kupiti je možete ovdje.

Miansai, bezvremenska narukvica jednostavna je za nošenje. Inspirirani jedrenjem, napravili su je od bijelog, plavog i sivog užeta, sa sidrom u funkciji kopče. Kupiti možete ovdje.

Alexander McQueen, inspiriran punkom, dizajnirao je narukvicu koja se omota oko zgloba, od meke kože. Dekorirana je srebrnom lubanjom i brendiranim privjeskom. Kupiti je možete ovdje.

nakit za muskarce

Nakit za muškarce koji njeguju otmjeni stil

Hugo Boss kopča za kravatu dat će vam onaj sofisticirani, završni touch dok nosite odijelo. Srebrne boje s crnom teksturom, pakirana je u kutiji za poklon, što je čini idealnom za blagdansko darivanje. Kupiti je možete ovdje.

Hugo Boss mandžete, s kopčom za kravatu sličnog dizajna, čini savršen komplet. Dimenzija su 1,5 x 2 centimetra i dolaze, također, u kutiji za poklon. Kupiti ih možete ovdje.

nakit za muskarce

Praktičan nakit za muškarce ili odjevni predmet?

Slažemo se da remen za hlače nije nakit, nego praktičan, nekad i prijeko potreban, odjevni predmet. Međutim, dizajnerski se ovaj predmet izdigao i prerastao svoju uporabnu vrijednost, pa tako sve češće remen za hlače postaje još jedna od stvari “za šminku”. Želite li poraditi na svom stilu, svakako biste trebali nabaviti barem jedan dobar komad ovog odjevnog predmeta.

nakit za muskarce

Polo Ralph Lauren remen izrađen je od jednog komada debele i izdržljive kože. U klasičnoj crnoj bji i sa srebrnom kopčom, svesrtan je komad koji će odgovarati svim stilovima. Kupiti ga možete ovdje.

Ukoliko nosite odijela, treba vam elegantan primjerak poput J. Crew crnog kožnog remena. Sa zaobljenim rubovima i sjajnom završnom obradom, bit će točka na “i” svakog elegantnog izdanja. Kupiti ga možete ovdje.

Kožni, smeđi remen, također branda J. Crew, savršeno će odgovarati uz traperice ili općenito hlače ležernog stila. Prožet je bogatom patinom, a posebnom završnom obradom postignut je pomalo istrošen izgled. Kupiti ga možete ovdje.