PAPA FRANJO Večeru s papom mogu si priuštiti samo oni dubokog džepa

Papa Franjo je vrhovni poglavar katoličke crkve, a onima dubljeg džepa nudi se mogućnost da uz upoznavanje Vatikana upoznaju te popričaju s papom.

Bez brige, ovdje i dalje vlada indiferentnost prema religiji općenito, niti nam smeta, niti nam koristi. Svakome dajemo da odluči za sebe. I to poštujemo. Naše je mišljenje da je današnja crkva jedna prilično loša vodilja mnogima, a najbolje od svega pak je što je i glavni protagonist ove priče, njezin vrhovni poglavar papa Franjo, također prilično kritičan prema crkvi kakvu je znamo.

No, postavimo si jedno drugo pitanje. Zamislite da možete birati jednu slavnu osobu koju ćete upoznati i provesti vrijeme s njom. Koja bi to osoba bila?

Ako ste se odlučili za osobu iz naslova, druženje s papom će vas koštati 25 tisuća dolara što je oko 165 tisuća kuna. To ipak nije samo cijena druženja s papom, to je cijeli aranžman i putovanje u Rim odnosno Vatikan.

Papa Franjo je u ponudi samo za ekskluzivne članove kluba

Quintessentially Lifestyle je agencija koja će vam upravo to omogućiti. No postoji ipak određena caka, do pape nije tako lako doći. Prvo morate biti ekskluzivni člana ove agencije, cijenu članstva nismo uspjeli saznati, ali kako se radi o luksuznim ponudama, vjerojatno je nešto viša od članstva u lokalnom foto  klubu. Tek što vam bude odobreno članstvo, dobiti ćete ponudu za upoznavanje pape Franje.

Ponuda nije stalna, ona vrijedi do  31. kolovoza i dio je festivala UnPlugnPlay. Cilj ovog festivala je da vas barem na nekoliko dana makne od tehnologija i digitalnih društvenih mreža te povede u Vatikan na pravo druženje s pravim ljudima. Vrlo je vjerojatno da će se igrati masovni ping-pong, odnosno stolni tenis jer je sponzor ovog festivala proizvođač stolova za stolni tenis Killerspin.

U paketu su uključene osobne ture po Vatikanu i Sikstinskoj kapeli, nakon čega slijedi koktel zabava te večera u sklopu Connect21 Ping Pong Diplomacy događaja. Svih nekoliko dana članovi su smješteni u Forte Village resortu na Sardiniji. 

Spomenimo za kraj da je cijeli aranžman humanitarnog karaktera. Zarada se donira neprofitnoj organizaciji Best Buddies International koja se bavi podrškom osobama s poteškoćama u razvoju.