Džentlmenski paket iz Time & Oaka

Džentlmenski paket (Gentlemen’s Kit) je nešto što bi svaki muškarac, ili svatko tko se tako osjeća, trebao imati negdje uz sebe. Naime, radi se o četiri džentlmenska analogna gadgeta od kojih će vam barem jedan od njih trebati na dnevnoj bazi.

U elegantnom paketu dolazi jedan rezač cigara, zatim jedna boćica odnosno elegantna čuturica za vaše omiljeno alkoholno piće, recimo da je to viski, jedan upaljač i dva elemenata za viski (Whiskey Elements).

Što su elementi za viski? Radi se o drvenom (drvo hrasta naravno) izrezbarenom elementu koji se koristi za emulaciju bačve za starenje viskija. Ukoliko imate viski koji je već pomalo počeo gubiti izvorni okus, odnosno počeo je “propadati”, ovi drveni elementi će iz njega, skoro poput bačava za starenje, filtrirati razne suvišne kemijske elemente koji utječu na okus vašeg pića. Drugim riječima, u flaši viskija emulirate bačvu za dozrijevanje. 

Radi se o drvenom (drvo hrasta naravno) izrezbarenom elementu koji se koristi u svrhu emulacije bačve za starenje viskija u samoj flaši. Primjerice, ukoliko imate viski koji je već pomalo počeo gubiti izvorni okus, odnosno počeo je “propadati”, ovi drveni elementi će iz njega, skoro poput bačava za starenje, filtrirati razne suvišne kemijske elemente koji utječu na okus vašeg pića. Drugim riječima, u flaši viskija emulirate bačvu za dozrijevanje.

Isto tako elemente možete korisiti i kod novih flaša viskija.

Naravno da ovim elementima ne možete zamijeniti starenje odnosno dozrijevanje viskija u pravim hrastovim bačvama, ali svakako će doprinjeti boljem okusu svakog viskija.

Samo pakiranje Džentlmenskog paketa dolazi u elegantnom kožnom etuiju i idealan je poklon za bilo koju priliku svakom uživatelju viskija, cigara ili samo muškarcu dobrog i utančanog ukusa.

Džentlmenski paket možete kupiti online direktno iz Time & Oak web dućana po cijeni od 98 dolara, to je oko 700 kuna, plus troškovi dostave. Možda vam i izgleda malo previše na prvu ruku, ali razmislite malo bolje koliko ste novaca ostavili za poklone koji nisu doživjeli ni slijedeću godinu. Ovaj paket je kvalitetan i dugovječan te se naravno, preporučam za jedan.