KOLONJSKA VODA Uz ova 4 savjeta uvijek ćete savršeno mirisati

Gospodo, tanka je granica između postizanja vašeg idealnog mirisa i mirisa koji nitko ne može podnijeti.

Gospodo, nošenje kolonjske vode svojevrsna je umjetnost. Prvo što trebate znati je kako pravilno odabrati onu koja vam najviše odgovara, koja se najviše slaže s vašim prirodnim mirisima, jer svrha kolonjske vodi nije da eliminira vaše prirodne mirise, već da zajedno s njima rezultira onim idealnim.

No, mnogi muškarci griješe ne samo prilikom odabira mirisa, već i prilikom nanošenje i nošenja mirisa. U želji da se miris zadži čim duže, mnogi će se natopiti kolonjskom i pretjerati s količinama. Druge pak će se mučiti zašto više nema mirisa već sat ili dva nakon nanošenja. Uglavnom, gospodo, tanka je granica između postizanja vašeg idealnog mirisa i mirisa koji se nikako ne podnosi.

1. Kolonjsku vodu stavljate na kožu, ne na odjeću

Miris mora lagano sjesti na vašu kožu te se tako pomiješati i stopiti s uljima koje proizvodi samo tijelo te time rezultirati novim i jedinstvenim mirisnim notama. To je jedan od razloga zašto nije svaki miris za svakoga.

Kad je stavljate odnosno štrcate kolonjsku na odjeću, onda nema tog miješanja s vašim prirodnim uljima i mirisa i to je razlog zašto se stavlja na kožu. Osim toga miris će s odjeće nestati vrlo brzo, a ostat će vjerojatno samo mrlje.

Postoji jedan stari trik koji kaže da je za najbolji efekt potrebno proći kroz oblak kolonjske vode kako bi postigli najbolje rezultate. Ne. To je besmisleno. Ne štrcajte u zrak, nego na kožu.

2. Manje je više

Kod nanošenja kolonjske vode, imajte na umu da je manje više. Doista nije potrebno natopiti kožu mirisima kako bi vas već na deset metara svi namirisali. Gospodo, to su početničke pogreške onih koji nisu upućeni. Vi jeste, i zato to niti ne radite, zar ne?

Najbolji rezultat postići ćete s jednim ili dva štrcaja na određena mjesta na tijelu.

3. Kolonjsku vodu stavljate na područje između prsiju i vrata

Gospodo, postoji idealno mjesto za stavljanje kolonjske vode na tijelo, a to je područje između vrata i prsiju. Dovoljna su svega dva lagana štrcaja na to područje, i nosit ćete decentni i idealni miris kroz cijeli dan.

Naime to je najtopliji dio na vašoj koži, a gdje toplina osigurava potrebno hlapljenje mješavine mirisa, a tu su i dlake na prsima koje će na sebi zadržavati samu kolonjsku te će mirisi trajati znatno duže.

4. Ne utrljavajte

Još jedan “trik” koje treba izbjegavati je trljanje kolonjske vode na/u kožu. Većina to radi krivo i to je proces koji potpuno uništava i mijenja pravi miris kolonjske vode.

Kao što smo i naveli na početku, kolonjska voda mora lagano sjesti na površinu kože te se pomiješati s vašim prirodnim mirisima odnosno uljima na koži. Stoga, ne trljajte, a ako baš morate, dovoljno je samo malo potapkati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.