Nekoliko čestih situacija u kojima se našao svaki bradonja – kako živjeti s bradom?

Život s bradom donosi mnogo prednosti, što društvenih, što zdravstvenih. No isto tako donosi i neke navike, ne vas, već okoline koje će vam smetati. Vaš će se svakodnevni ritam i način, od prehrane, do druženja, morati malo promijeniti. Morati ćete naučiti živjeti s bradom.

Kada vam se hrana čini poput nemoguće misije

Jedna od stvari s kojom svaki bradonja mora naučiti živjeti i nositi se je hrana. Naime, brada kao takva ne raste nigdje drugdje već oko ustiju, odnosno prve točke probavnog trakta koji nam služi za unos hrane u organizam.

U današnje pak je vrijeme imamo znatno više vrste i ponajviše agregatnih stanja hrane od recimo pećinskog pračovjeka koje je uz običnu mesinu imao eventualno bobice za desert. Pizze, sladoledi razni hamburgeri koji su kreirani da bi vam zakomplicirali život samo su dio svekolikom spektra hrane koju svaki bradonji pod svom silom prilika želi unijeti u organizam.

Bradonje početnici, šminkeri, hipsteri i generalno muške bradate djevojčice izbjegavat će takvu hranu, čudit će se kao čudu neviđenome kada im kapne malo majoneze na bradu ili će jednostavno propasti u zemlju ako ih kojim slučajem netko upozori da imaju malo hrane u bradu.

Uglavnom, savjet je da jedete što više takve hrane, uhvatite se u koštac. Time šaljemo sliku da volimo uživati u hrani, da nas ne brine previše što drugi vide i misle o nama i na kraju krajeva svaki nam je obrok vježba. Stoga, sljedeći puta kad vas još jedan lokalni chef namjerno iznenadi neboderom od hamburgera, jednostavno mu se zahvalite uz “To je sve što možeš?” i prionite poslu kao pravi lumberjack ;)

Padanje brade, gubljenje dlaka po cijelom habitatu

To je istina. To je neizbježna činjenica i situacija. To je normalno. Osobno sam preko ljeta u biznisu s apartmanima i odluka je da su moji apartmani pet friendly, drugim riječima ako se ne radi o pripitomljenom slonu ili otrovnoj i agresivnoj zmiji, svakojaka živalj je dobrodošla. Pa čak i ovce. Stoga znam koliko dlaka i, ako dolaze maltezeri i slični, kose gube ti kućni ljubimci u ljudskom habitatu, a dama vlasnicama to je sasvim normalno, onda, gospodo draga, ne ustručavajte se ako gubite svoju dlaku po stanu, kući ili gdje god bili.

Dokle god je to u granicama normale ne morate brinuti. Prvo, koliko ispadne, toliko i izraste, a kada vam bolja polovica počne zanovijetati zbog toga, vrijeme je da krene svatko svojim putem jer u vaš će život vrlo brzo doći dama koja će vas voljeti i poštivati kakvim jeste. Dlakavim, maznim i nježnim kućnim ljubimcem. A možda ste i opaka i opasna kobra.

Što pak se odčepljivanja odvoda tiče, jednom tjedno ulijevanje onog gela za odštopavanje odvoda riješit će vas svih briga.

Vaše brčine žednije su od vas

Da, brk je onaj koji prije od vas uživa u piću. Kad dođete žedni u omiljeni pivski pub, naručite vaše omiljeno piće, a to je pivo, i krenete s konzumacijom, vjerujte da brk uživa u tom piću, a prije vašeg prvog gutljaja.

Jedno od rješenja je da ste tolerantni, neka uživa, no ako ste poput svih muškaraca (uvijek prvi i uvijek najbolji) onda ili ulijevajte piće u sebe lagano i nježnije (ne razumijem taj koncept kad je u pitanju pivo) ili jednostavno nabavite brkobran. Mali gadget (da to je gadget!) koji se stavlja na čašu vašeg omiljenog pića (što je vjerojatno pivska krigla) i koji će se ispriječiti između vašeg brka i, dakle, pive.

Svi bi dirali tu bradu

Brada ima iznenađujuća magnetna svojstva, svi bi je dirali, svi bi je malo probali, svi bi je htjeli malo osjetiti pod prstima. Osobno se ne opterećujem previše s time jer oduvijek imam određeni gard gdje se tek najbliži i samo probrani ljudi iz mog života mogu približiti mojoj bradi, a kad je požele dirati prvo će pitati.

No, vjerujem da je to mnogima iritantno, stoga na vama je da ili razvijete taj gard, jer ako će se neka dama bez pitanja odlučiti dirati vam bradu, što vas sprječava da dirate njezinu guzu ili sise ili jednostavno prođite joj prstima po licu uz “samo sam malo htio osjetiti tu nježnu kožu”.

Gledajte reakcije i učite.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.