PAMETNIJI BRADONJA Četiri stvari o bradi koje sigurno dosad niste znali

Blago svima nama kojima radni tjedan počinje u utorak. Jer ponedjeljak je mnogima dio vikenda, a nekim i dio proteklog tjedna. Ne pitajte kako i zašto. Stoga za početak ovog tjedna donosimo vam četiri činjenice zbog koji ćete tjedan završiti nešto pametniji nego što ste ga započeli.

Vaša je brada iznimno zapaljiva

Ne pokušavajte si ovo dokazivati doma. Vjerujte mi na riječ. Ovo možda i nije neka zanimljiva činjenica o bradu već sigurnosno upozorenje. Kad sam bio pušač u kasnim dvadesetim imao sam prilike osjetiti koliko je brada doista zapaljiva. Samo nezgodno približavanje malog plamena upaljača uništilo mi je jednom nekoliko godina truda i muke. Bilo je to jedno od rijetkih razdoblja kada sam bradu morao skratiti na svega par milimetara.

Da zapaljiva je, baš poput kose, ako ne i više (zbog ulja i raznih preparata za bradu). Problem je u tome što se ista nalazi i na malo nezgodnijem mjesto, netom ispod nosa, a mi bradonje smo poznati po tome da vrlo često znamo gurati nos gdje nam i ne treba.

Stoga posebno oprezno baratajte vatrom kad je bradonja u blizini.

Duljina vaše brade unaprijed je predefinirana

Jer tako su se dogovorili mama i tata. Dakle svatko od nas ima genetski potpis i zapis kolika će maksimalna duljina brade biti kad je odlučimo puštati. Isto je i s gustoćom, bojom, kovrčavošću, itd.

Iako se ne radi o procesu koji samo u jednom trenutku stane jer dobro znamo da dlaka raste dok smo god živi, a vrlo često i dulje, brada će pri dostizanju svog punog kapaciteta jednostavno rasti sporije do svog maksimuma. I taman nam je dovoljan ovaj jedan životni vijek da možemo doživjeti punu veličinu vlastite brade.

S druge pak strane u današnje vrijeme raznih dodataka prehrani, poboljšavala i ubrzivača rasta brade sami tempo i duljina rasta brade uveliko su izmijenjeni. No, imajmo na umu da u borbu protiv našeg genetskog potpisa nema previše smisla trošiti vrijeme (i novac). Go with the flow.

Brada može rasti u raznim nijansama sive (i boje)

Kad vidite savršeno crno bradu ili savršeno jednobojnu bradu budite sigurni da je gospodin boja, farba kako bi izgledala mlađe i postojanije. Još dok smo bili mali fetus u maternici naše majke i kad smo bezbrižno čekali taj dan naše je tijelo već bilo daleko ispred nas. Sva naša kosa, boja kose, dlaka, boja dlake, brada, duljina i boja bili su već predefinirani. Kad bi postojao svojevrsni čitač tih genetskih predefinicija mogli bi vrlo pouzdano dobiti sliku naše fizičke osobe kroz prolaznost godina, odnosno starenje.

Samo puštanje i nošenje brade ne čini nas izvanrednim

Nakon godina nošenja i upoznavanja ljudi s bradom došao sam do određenog generalnog zaključka da nije svaki muškarac s bradom bradonja. Nije svaki bradonja gospodin. Iako na prvi pogled njegova vanjština govori da se radi o nekome pouzdanome, od povjerenja, iskusnome, dobrome, sigurnome u sebe, vrlo se lako može dogoditi da iza te vanjštine počiva jeden obični seronja s kojim bolje da nemate posla.

Brada nije čarobni štapić koji će promijeniti vas kao takve. Da, nadodat će vam nešto poželjnog stila, ozbiljnost, baciti koju godinu kad zatreba, ali ako ste govance od čovjeka, to ćete vjerojatno i ostati bez obzira na bradu.

Photo by Freepik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.