3, 2, 1! Otvaramo drugo natjecanje za Najbolji brk i bradu Hrvatske 2017.

I ove godine saznat ćemo tko je vlasnik najraskošnije brade i tko najponosnije nosi svoj brk. A nismo zaboravili ni dame.

Prošle godine smo puno toga naučili. Napravili smo ponešto početničkih grešaka, ali smo unatoč tome, zajedno s vama, odabrali najbolje brkove i brade za 2016. godinu. A sada ćemo, iskusniji, pametniji, ljepši i bogatiji iskustvom, to ponoviti i ove godine.

OBRAZAC ZA PRIJAVU

Za početak odgovorimo na nekoliko pitanja:

Nalazi li se najbrk i najbrada na mojem licu?

Možda već imate bradu i brkove ili će vas ova akcija potaknuti da ih pustite, ali vas svjedeno pozivamo da se prijavite na drugo hrvatsko prvenstvo u puštanju brade i brkova. Sakupljanje vaših ponosa traje od objave ovog natječaja pa do 15. studenog. Krajem Movembra žiri će zaroniti u vaše brade i tražit dlaku u jajetu pa odabrati one najbolje.

Tko se sve može prijaviti?

Prijaviti se mogu svi koji imaju brkove ili bradu ili oboje. Bez obzira na dužinu brade, stil brijanja, izgledaju li vaši brkovi otkačeno ili standardno. Svaki brk i brada su cijenjeni, osim onih obrijanih. Jedini uvjet je da ste punoljetni i spremni poslati nam sliku svog ponosa.

Mogu li se prijaviti i dame?

Nacrtajte, nalijepite, naštrikajte svoj omiljeni brk ili bradu i pošaljite nam fotografije. Ovo vrijedi i za sve one koji nemaju ni brk ni bradu, a silno žele sudjelovati u ovom natječaju. Svi ste dobrodošli.

U kojim kategorijama dodjeljujemo nagrade?

Osim publike, naš će stručni žiri dodijeliti nagrade u kategorijama: Kratka brada, Duga brada, Brk i Najbolja umjetna brada, koja je rezervirana za dame i nebradonje.

Tko i kako bira?

O vašim bradama odlučivat će članovi žirija i to u sastavu: Igor Pezelj, prošlogodišnji pobjednik natječaja, Joe Labak, prva brada Linden Tree Rancha, Tomislav Buza, član uredništva Gentleman.hr-a. Dodatni, član žirija ste vi, publika, koja će moći glasati od 15. studenog kada ćemo zatvoriti prijave.

Tijekom samih prijava glasanje će biti onemogućeno.

Izbor publike traje do ponoći 25. studenoga, nakon ćega će žiri odlučiti o pobjednicima po kategroijama i odabrati ukupnog pobjednika za Najbolji brk i bradu Hrvatske 2017..

Objava rezultata je 1. prosinca na našim stranicama.

Koju nagradu mogu osvojiti?

Glavna nagrada je ekskluzvno izdanje specijalnog ulja za bradu The Golden Spartan prožetog listićima zlata u prekrasnoj kutitji od mahagonija. I nagrade po kategorijama će biti ulja za brade, balzami i voskovi za brkove, češljevi i sve što pravom bradonji treba za dnevni grooming i njegu njegovog ponosa.

Što trebate napraviti s vašim pravim ili umjetnim brkom ili bradom?

Apsolutno sve što možete kako biste istaknuli njegovu/njezinu ljepotu. Jeste li primijetili da je brada ženskog roda, a brk muškog? Što vam to govori? Govori da je u dvoje najbolje.

Uredite ih uljem za njegu, gelom za kosu, voskom za bradu, šljokicama, uvijačima, bojam, ako treba i motornim uljem, i pošaljite nam najbolju inačicu samoga sebe u obliku fotografije krupnijeg plana vašeg lica (po mogućnosti samo vašeg, jer smo protekle godine na pojedinim prijavljenim fotografijama morali tražiti natjecatelja).

Uz fotografiju popunite i podatke koji su priloženi na obrascu, a kako bi između ostalog popunili interaktivnu kartu bradonja Hrvatske.

Što se ocjenjuje?

Misao vodilja je da ne trebate nužno imati najdužu ili najgušću bradu da bi bili najbolji. Ako vam čak i “tri dlačice” dobro stoje, izgledaju njegovano i ističu vašu muškost (ili ženskost), žiri će nakon glasanja publike možda odlučivati upravo o vama.

Sve prijavljene fotografije će biti objavljene u galeriji prijavljenih i dostupne na pregled svim posjetiteljima. A fotografije nikada nećemo objavljivat i bilo kakve druge svrhe osim promocije ovog natječaja.

O samim nagradama i sastavu žirija obavijestit ćemo vas na portalu, ali opet, tko se to prijavljuje na natječaj za naj brk ili naj bradu samo zbog nagrada? No, ipak spomenimo da će najbolji među najboljima dobiti posebno ulje za bradu prožeto listićima zlata i sve fino gospodski zapakirano u drvenu kutiju od mahagonija.

Da ne duljimo, češljeve u ruke, ulja i balzame na stol, ideje u glavu, stilove na bradu. Pozovite mame, tate, sestre, cure, dečke neka vas fotografiraju (prolazi naravno i selfie) i pošaljite nam svoju bradu i brkati ponos.

OBRAZAC ZA PRIJAVU

Sponzori natječaja

Prvo hrvatsko pivo s brkovima

Prvo craft pivo iz samog srca Like, točnije Velike Plane. Odležali lager napravljen metodom suhog hmeljenja i fermentacijom na tri vrste slada. Kremasto i punog okusa. Nefiltrirano i nepasterizirano. Iznimno zahtjevno za proizvesti i od visoko – plemenitih sirovina. Pivo bez kompromisa. Ručno napravljeno i ručno punjeno! Svaka boca je jedinstvena.

Brkovi su u prošlosti bili simbol muške čestitosti i poštenja. U tom duhu je ovo pivo oda muškosti, onoj koja je iskovana kroz pokušaje i pogreške, upornost i neodustajanje.

LINDEN TREE & RETREAT RANCH

Linden Tree Retreat & Ranch, destinacija luksuznog i intimnog eko turizma, smješten je na 50 hektara unutar Parka Prirode Velebit. Duh Parka, koji je pod zaštitom UNESCO-a, usmjerava djelovanje ranča i kreira okosnicu svih pravila održivog razvoja.

Linden Tree je svoje postojanje na Velebitu prilagodio potpunom senzibilitetu i održivosti okoliša. Autentični ranch koji se nalazi u potpunoj harmoniji sa svojim okruženjem. Kao jedan od rijetkih luksuznih rancheva u Europi, uvršten je u poznati vodič za putovanja DK Eyewitness Travel. Linden Tree je prvorazredna destinacija za jahanje u Hrvatskoj, privlačan onima koji traže ekološku destinaciju za odmor u avanturističkom duhu.

The Golden Spartan

The Golden Spartan ima samo jedan cilj, da korištenjem isključivo prirodnih sastojaka najviše kvalitete pomogne vašoj bradi da ostvari svoj puni potencijal. Jaka, uredna, nježna, glatka i prije svega ZDRAVA brada i koža imperativ je od kojeg ne odustaju i neće vam pružiti ništa manje!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.