3, 2, 1! Otvaramo prvo hrvatsko prvenstvo u puštanju brade i brkova

Morali smo osmisliti neki pompozni naziv za nešto što se još nije zbilo na našim terenima, odnosno koliko smo uspjeli saznati natječaj je svojevrsni novitet na području cijele naše regije, barem što se tiče ovakve digitalne mrežne inačice.

>> Gospodo OBRAZAC ZA PRIJAVU JE OVDJE!

Stoga, krenimo i postavimo si pitanje: 

Nalazi li se brk i brada godine na mojem licu?

Možda već imate bradu i brkove ili će vas ova manifestacija potaknuti da ih pustite, pozivamo vas da se prijavite na prvo hrvatsko prvenstvo u puštanju brade i brkova. Sakupljanje vaših ponosa traje od sad pa do recimo 15. studenog 2016. kada će već oformljeni stručni žiri uz pomoć publike do 1. prosinca odlučiti koje su to najbolje brade Hrvatske. Osim triju najboljih dodijeliti će se i nagrada najperspektivnije brade, a za koju smo također upriličili praktičnu nagradu. Pročitajte niže kako sudjelovati.

Tko se sve može prijaviti

Prijaviti se mogu svi koji imaju brkove ili bradu, ili oboje. Bez obzira na dužinu brade, stil brijanja, izgledaju li vaši brkovi otkačeno ili standardno. Svaki brk i brada su cijenjeni, osim onih obrijanih. Jedini uvjet je da ste punoljetni i spremni poslati nam sliku svog ponosa.

Što trebate napraviti

Apsolutno sve što možete kako biste istaknuli ljepotu svojih brkova i brade. Uredite ih uljem za njegu, gelom za kosu, voskom za bradu, šljokicama, uvijačima, ma ako treba i motornim uljem, i pošaljite nam najbolju inačicu samoga sebe u obliku fotografije krupnijeg plana vašeg lica s podacima koji će biti priloženi na obrascu za prijavu (obrazac za prijavu ćemo objaviti kroz koji dan). Sve prijavljene fotografije će biti objavljene u galeriji prijavljenih i dostupne na pogled širolikom svijetu.

Što se ocjenjuje

Ocjenjivanje brkova i brade vršit će se (vrlo vjerojatno) prema slijedećim kriterijima:

  • Dužina (25%)
  • Gustoća (25%)
  • Stil (25%)
  • Opća muškost (25%)

Poanta je da ne trebate nužno imati najdužu ili najgušću bradu da biste osvojili nagradu. Ako vam čak i “tri dlačice” dobro stoje, izgledaju njegovano i ističu vašu muškost, žiri će odlučivati i o njima. Jedini uvjet je da se ta vaša brada nalazi na vašem licu. Žiri čini nekoliko pravih bradonja s dugogodišnjim iskustvom, te dvije dame, zaljubljenice u mušku bradu te dvoje profesionalnih barbera odnosno brica. Puni sastav žirija ćemo objaviti u jednom od slijedećih obraćanja javnosti.

Koje nagrade možete osvojiti

Osim što će se ponositi titulom “Brada i brk godine”, troje najboljih osvojit ćete isključivo one nagrade kojima će ljepotu svojih brkova i brade istaknuti još bolje i održati još duže. Prva tri vlasnika najboljih brkova i brade osvojit će svaki po poklon paket kozmetike za njegu brkova i brade od poznatog nam Bradonje. Najperpektivnija brada godine osvojiti će grooming poklončić kojeg je osigurao Conrad. Svima nagrađenima osigurali smo i preukusne pakete hmeljnog nektara iz kuhinje Pivovare Medvedgrad, a što pak se tiče svih koji će sudjelovati, a ovisno o broju zainteresiranih osigurati ćemo profesionalnog fotografa s profesionalnim mobilnim foto studijem za fotografsku seansu u stilu Grega Andersona.

Obrazac za prijavu vašeg ponosa objaviti ćemo tokom današnjeg ili sutrašnjeg dana. A sve detalje oko žirija, nagrada te ostalih aktivnosti biti će objavljivane na našem portalu, ali isto tako i na portalima koji će nam velikodušno ustupiti svoj djelić medijskog prostora.

Stoga, češljeve u ruke, ulja i balzame na stol, ideje u glavu, stilove na bradu. Pozovite mame, tate, sestre, cure, dečke neka vas fotografiraju (prolazi naravno i selfie) i pošaljite nam svoju diku i ponos.

Želite li biti o svemu na vrijeme informirati ubacite se u naš newsletter čiji obrazac je malo niže.

Foto: Konrad Bak