Za uređivanje brade svakog jutra dovoljna vam je jedna minuta

A Jeff Buoncristiano to i dokazuje. Mnogi koji nisu upoznati s nošenjem brade vrlo često imaju dva dijametralno suprotna razmišljanja o uređivanju i njezi bradi. Prvo mišljenje je da uređivanje brade kao takvo ne postoji, dovoljno je samo povremeno pranje u hladnom potoku, a današnji bradonoše, koje možemo kategorizirati u tri osnovne kategorije – lumberseksualci, hipsteri i gospoda s bradom – su jednostavno rođeni s uređenom bradom.

Drugi pak skroz dijametralno suprotno razmišljaju da na uređivanje brade svakog dana treba potrošiti po nekoliko sati.

Njega brade ne mora biti mnogo drugačija od njege kose – pranje svakih par dana (često pranje je čak nepoželjno), podrezivanje škarama s vremena na vrijeme, kao što radite i s vrhovima kose te naravno češljanje, četkanje i tretiranje uljem za bradu.

To je manje više sve. Sva ostala cjepidlačenja i ukrašavanja brkova i brade su suvišna i samo ih možemo svrstati među pomodarski pokrete određenih hipstera.

Pravi džentlmen poznaje svoje brkove i bradu, zna njezin prirodni finiš i sukladno tome se prema njoj ophodi, a ona mu uzvrača istom mjerom, zimi grije, ljeti hladi i, vjerujte, nema boljeg od mirisa finog ulja u bradi nježno isprepletenog najfinijim mirisom single malt viskija na vrhovima brkova.