5 stilova brade za 2017. godinu (ukoliko još nemate svoj stil)

Hoće li postati trendovi, možda već i jesu trendovi, a možda se neće primiti nikad među bradonjama, ali donosimo vam 5 stilova brade koje možete pokušati posložiti na sebi ako još sami sa sobom niste načisto u kom smjeru ide vaša bradata karijera.

Naravno ideje su na mjestu i za one koji jednostavno žele eksperimentirati sa sobom, uglavnom, igrajte se, ako kojim slučajem i odete predaleko u neželjenom smjeru, ne brinite previše brigu oko toga, ipak će narasti nova.

Hipsterska brada


S nama je već nekoliko godina, a kako izgleda i ostat će tu još neko vrijeme. Iako je na početku izgledala kao prolazan trend koji će vrlo brzo nestati pred potezima oštrih žileta ona je još tu i pušta duboke korijene. Ova brada iziskuje najviše vremena, jer se bazira na puštanju potpune i duge brade, a nakon toga tek slijedi njegovanje, rezuckanje vrhova i svakodnevni posao i briga oko nje. No, bitno je da pravi bradonja to ne smatra poslom već užitkom. Brada je ovo za one najhrabrije, a najbolje uz bradu ide i punđica.

Dyck brada


Anthony van Dyck je bio poznati slikar iz 17 stoljeća i nosio je zanimljivu bradu, ako se to može nazvati bradom, više kosom na licu. Naime odlike ovog stila su brkovi na špic, dugački i nikako zaobljeni te određena inkarnacija kozje bradice, ali bitno je da također ide u špic. Imajte na umu da se kod ovog stila obrazi obavezno briju.

Balbo brada


Ako se pitate kakva je ovo brada i zašto je popularna onda odgovor leži u jednom metaliziranom superjunaku Ironmanu. Konkretnije u Robertu Downey Junioru i njegovoj bradi, jer upravo on zadnjih nekoliko godina kako ga viđamo kao Ironmena njeguje ovaj stil brade i diže njezinu popularnost. Vjerujemo da se stil ulovio među mnogim zaljubljenicima Marvelovih junaka. Uglavnom osim brkova sastavni dijeli su tanka linija niz donji dio braza, čuperak ispod donje usne i sama kojza bradica baš poput one na Christianu Baleu.

Trodnevna brada


To je onaj poznati stubble, odnosno lijena brada koja je produkt tri dana ne brijanja. Brada odnosno stil koji se najlakše postiže, a doslovno može biti produkt vaše lijenosti i nebrijanja nekoliko dana. Ovo je najčešći oblik brade, ni previše ni premalo rekli bi čistunci. Što pak se nas pravih bradonja tiče pozivamo se na Zakon brade broj 17: Dvodnevna i trodnevna bradica nisu brade.

Engleska bradica


Brada slična hipsterskoj bradici no razlikuju se u tome što je kod ove brada bitno da do izražaja dolaze vaši obraščići, a ispod toga neka dogodi se čudo. Izgleda potpuno, bujno i snažno i prije sveg agusto i neprohodno. Također zanimljiv detalj su i takozvani handlebar brkovi.