5 stilova brade za 2017. godinu (ukoliko još nemate svoj stil)

Hoće li postati trendovi, možda već i jesu trendovi, a možda se neće primiti nikad među bradonjama, ali donosimo vam 5 stilova brade koje možete pokušati posložiti na sebi ako još sami sa sobom niste načisto u kom smjeru ide vaša bradata karijera.

Naravno ideje su na mjestu i za one koji jednostavno žele eksperimentirati sa sobom, uglavnom, igrajte se, ako kojim slučajem i odete predaleko u neželjenom smjeru, ne brinite previše brigu oko toga, ipak će narasti nova.

Hipsterska brada


S nama je već nekoliko godina, a kako izgleda i ostat će tu još neko vrijeme. Iako je na početku izgledala kao prolazan trend koji će vrlo brzo nestati pred potezima oštrih žileta ona je još tu i pušta duboke korijene. Ova brada iziskuje najviše vremena, jer se bazira na puštanju potpune i duge brade, a nakon toga tek slijedi njegovanje, rezuckanje vrhova i svakodnevni posao i briga oko nje. No, bitno je da pravi bradonja to ne smatra poslom već užitkom. Brada je ovo za one najhrabrije, a najbolje uz bradu ide i punđica.

Dyck brada


Anthony van Dyck je bio poznati slikar iz 17 stoljeća i nosio je zanimljivu bradu, ako se to može nazvati bradom, više kosom na licu. Naime odlike ovog stila su brkovi na špic, dugački i nikako zaobljeni te određena inkarnacija kozje bradice, ali bitno je da također ide u špic. Imajte na umu da se kod ovog stila obrazi obavezno briju.


Balbo brada


Ako se pitate kakva je ovo brada i zašto je popularna onda odgovor leži u jednom metaliziranom superjunaku Ironmanu. Konkretnije u Robertu Downey Junioru i njegovoj bradi, jer upravo on zadnjih nekoliko godina kako ga viđamo kao Ironmena njeguje ovaj stil brade i diže njezinu popularnost. Vjerujemo da se stil ulovio među mnogim zaljubljenicima Marvelovih junaka. Uglavnom osim brkova sastavni dijeli su tanka linija niz donji dio braza, čuperak ispod donje usne i sama kojza bradica baš poput one na Christianu Baleu.

PREPORUČUJEMO:  Glasovanje za Najbradu i brk produženo do subote 3. prosinca u 17 sati

Trodnevna brada


To je onaj poznati stubble, odnosno lijena brada koja je produkt tri dana ne brijanja. Brada odnosno stil koji se najlakše postiže, a doslovno može biti produkt vaše lijenosti i nebrijanja nekoliko dana. Ovo je najčešći oblik brade, ni previše ni premalo rekli bi čistunci. Što pak se nas pravih bradonja tiče pozivamo se na Zakon brade broj 17: Dvodnevna i trodnevna bradica nisu brade.

Engleska bradica


Brada slična hipsterskoj bradici no razlikuju se u tome što je kod ove brada bitno da do izražaja dolaze vaši obraščići, a ispod toga neka dogodi se čudo. Izgleda potpuno, bujno i snažno i prije sveg agusto i neprohodno. Također zanimljiv detalj su i takozvani handlebar brkovi.