BRADONJA Hrvatski brend proizvoda za njegu brade s kojim se svaki bradonja uređuje kako se šika

Kada krenete s brandingom nekog proizvoda onda je najbolje da naziv proizvoda bude što slikovitiji i da već na prvi pogled govori o čemu se radi. Jedan takav domaći brend proizvoda za njegu brade se krije iza naziva Bradonja.

Iako je ova serija recenzija proizvoda za njegu brade i općenito groominga na Gentlemanu bila planirana znatno  prije, nekako sam si dao slobode, truda i vremena da osim osnovnog groominga svakodnevno apliciram proizvode na vlastitu bradu, a kako bi što realnije mogao donijeti zaključak da li isto valja i koliko valja.

Isto tako prije samog pisanja postavio sam si pitanje – a što se tu može recenzirati? Ulje je super, miriši na cedrovinu, fino se upija u bradu i kožu te ga preporučam svakom muškarcu (ili ženi). Uglavnom to je moje iskreno i osobno mišljenje nakon najmanje mjesec dana korištenja ulja za bradu i voska za brkove. Koristio sam ulje s eteričnim uljem cedrovine, kao i vosak za brk.

BRADONJA Hrvatski brend proizvoda za njegu brade koji morate zavoljeti

Popričao sam i s Bradonjom osobno te ga upitao ono osnovno što me zanimalo, a to je kako je došao do ideje.

Do ideje sam došao sasvim slučajno, odnosno bilo je s određenom namjerom, ali tek na kraju. U početku sam prvo tražio nešto za svoju bradu, nisam još znao ni što ni kako, te sam pronalazio većinom uvozne proizvode kojima je cijena također bila jako “uvozna”. Probao sam nekoliko tih proizvoda i jako mi se svidio učinak koji ostavljaju na bradi, ali ono što me jako odbijalo od njih je bila dosta visoka cijena. Tu je onda počelo promatranje sastava tih proizvoda i prvi pokušaj miješanja svog ulja. Recimo da je prvih nekoliko pokušaja završilo dosta neslavno, jer je miris bio odvratan. Svaka sljedeća serija je bila sve bolje i bolja, a brada mi je sve više mirisala. Od prvog pokušaja miješanja ulja, do neke suvisle mirisne verzije prošlo je gotovo 8 mjeseci. Onda sam imao ulje za svoje potrebe koje mi je super mirisalo, baš onako kako volim. Pola godine nakon toga i dalje su se kod nas mogli kupiti samo uvozni proizvodi i tu se rodila ideja da ponudim i ostalima svoje ulje, ali po puno prihvatljivijim cijenama. I tako je sve krenulo, za neka 3 mjeseca je zalijepljena prva naljepnica i prva bočica je poslana prvom bradonji.

BRADONJA Hrvatski brend proizvoda za njegu brade koji morate zavoljeti

Da, ulje za bradu je manje više mješavina koju možete napraviti i doma kod sebe. Potrebno je odabrati nekoliko baznih ulja, ubaciti nekoliko eteričnih i vaše ulje za bradu je gotovo. Isto tako je lako napraviti i domaće pivo, uzmete malo vode, malo ječma, prokuhate, ubacite hmelj, procijedite, ubacite kvas i počekajte da provre i vaše pivo je gotovo. Dali bude bitko, sumnjam. Isto je i s uljima za bradu, postoje sastojci, ali to je tek jedan dio potrebnog za proizvodnju ulja za bradu. 

Svi materijali koje koristim pri proizvodnji ulja, balzama, voskova su isključivo kvalitetna bilja ulja, nerafinirana i hladnotiještena. Biram vrste ulje koje pogoduju njezi kože i dlake te ih onda kombiniram zajedno. Tako trenutno u proizvodnji ulja koristim sljedeća ulja: jojobino, bademovo, ricinusovo, konopljino, makadamija, maslinovo, avokadovo, arganovo, kukui ulje, kokosovo, sezamovo ulje, ulje baobaba i još nekoliko njih. Maslinovo ulje nabavljam s otoka Hvara, ulje je 100% prirodno iz ekološkoj uzgoja. Inače sam ljubitelj maslinovog ulja, ali ovakvo što se ne može kupiti niti u jednoj trgovini. U izradi balzama i voska veliku ulogu igra pčelinji vosak koji dobavljam od lokalnih proizvođača meda, te ga onda sam filtriram.

BRADONJA Hrvatski brend proizvoda za njegu brade koji morate zavoljeti

Kakvo je tržište kod nas i kakvi su ti planovi za budućnost?

Tržište je dobro, u zadnje vrijeme ponuda je dosta dobra, pojavili su se još neki domaći proizvođači. Tako da danas bradonje u Hrvatskoj imaju dosta dobar izbor proizvoda s kojima mogu njegovati svoju bradu. Također bradonja je sve više i više, pogotovo u periodu od jeseni do proljeće, samo neki posustaju preko ljeta zbog vrućine. Nekih velikih planova za budućnost nema, planirana su još dva nova mirisa odnosno već postoje samo nisu još u prodaji dok ih još mirisno ne sredim do točke koja mi se sviđa. Planiram se još malo poigrati s ambalažom i dizajnom kako bih zatvorio jednu estetsku cjelinu prema kojoj težim.

Moje mišljenje o bradonji

Ulje za bradu koje sam koristio i još uvijek koristim je Bradonja Cedar i kako samo ime govori radi se o pravom muškom lumberjack mirisu cedrovine. Možda sam u ovoj priči pomalo subjektivan, ali bilo koji drveni miris koji će mi doći na bradu biti će dobro prihvaćen.

Bradonja je ovdje napravio jedan lagani aromatični skok prema nekim voćnim nijansama, što osim one muževnosti koju dobivamo s bradom daje i tu neku dozu potrebne elegancije.

BRADONJA Hrvatski brend proizvoda za njegu brade koji morate zavoljeti

Bez ikakvih problema vidim se s tim uljem u bradi na laganim druženjima uz pivo, ali i na poslovnim domjencima, a naravno uz malo veću količinu ulja, vrlo je praktično i mirišljavo na raznim svečanijim događajima, svečanostima. Miris je relativno postojan te ga se osjeti i nakon par sat, što pak je sasvim normalno za takva ulja.

Brada je doista mekanija, nježnija i znatno se lakše rasčešljava nakon korištenja ovog ulja, ali to je manje više reakcija na sva kvalitetan ulja za bradu.

Što pak se voska za brkove tiče, tu sam malo suzdržan, ali ne zbog samog voska već zbog mog snažnog brka kojeg nikako nisam mogao savladati na duže od 30ak minuta. Sve u svemu, a imajući svoje iskustvo na pameti, Bradonjin vosak držati će svaki prosječni brk u željenoj pozi.

BRADONJA Hrvatski brend proizvoda za njegu brade koji morate zavoljeti

No, ulje za bradu i vosak nisu jedini proizvodi Bradonje. Spomenimo još i češalj za bradu koji je dijelom izrađen od drva sandalovine (zbog čega ima jako ugodan miris), a dijelom od roga goveda. Antistatički je, a zupci su polirani tako da ne čupa dlaku. Iako ga nisam imao prilike testirati na vlastitoj bradi češalj odlično izgleda, a koliko vidim dosadašnji kupci prilično su zadovoljni.

BRADONJA Hrvatski brend proizvoda za njegu brade koji morate zavoljeti

Kao što znamo bradu i brkove treba i prati, a najgore što možete učiniti je i pranje generičkim sredstvima za kosu. Bradonja za vas ima blagi sapun namijenjen pranju brade, posebno dizajniran kako ne bi dodatno osušio bradu, a što čine upravo klasični šamponi za kosu.

BRADONJA Hrvatski brend proizvoda za njegu brade koji morate zavoljeti

Moje ocjena Bradonje je 9/10. Objašnjenje ocjene i nemam, to je čisto moje subjektivno mišljenje i zadovoljstvo proizvodima koji su mi bili na raspolaganju.

Za čitatelje našeg portala u suradnji s Bradonjom pripremili smo vam i malu pogodnost pri kupnji. Naime, prvi proizvod naručujete po normalnoj cijeni, a za svaki dodatni ostvarujete popust od 20%, pogodnost ne vrijedi za setove. Sve što je potrebno je prilikom narudžbe spomenuti da ste stigli s Gentlemana i priložiti kod GNTBRD01.