Gospodo, imate problema s rastom brade? Onda će vam ovaj ‘uređaj’ pomoći u tome

Gospodo jeste li čuli za napravu zvanu dermaroller? Da budem iskren meni je ovo prvi susret s ovom vrstom naprave, no ipak sam išao istražiti i naišao na dosta svjedočanstava i dokaza koji govore da doista pomaže u rastu brade.

Dermaroller najviše se koristi među ženskom populacijom i to za tretiranje i prevenciju akni, strija, raznih ožiljaka, hiperpigmentacije i bora. Postavljamo si stoga pitanje kako može pomoći rastu brade?

Prvo, što je derma roller?

Radi se o valjčiću koji na sebi ima male iglice koje služe probijanju, svojevrsnom perforiranju, kože, takozvani microneedling. Sami princip rada, odnosno način na koji pomaže u rješavanju gore navedenih problema, ali i rastu brade je sljedeći:

  • Male iglice koje se nalaze na valjčiću probijaju kožu.
  • Organizam to prepoznaje kao oštećenje kože te pokreće proces zacijeljena.
  • Povećava se cirkulacija krvi, te je pojačana proizvodnja i doprema kolagena i keratina u taj dio kože.

Pošto su kolagen i keratin neophodne komponente rasta brade, a koja proizlazi iz folikula, logično je zaključiti da će veća količina kolagena i keratina, kao i poboljšana cirkulacija krvi, stimulirati bolji i brži rast brade.

Mnogi su korisnici dermarollera to i potvrdili nakon što su primijetili znatno poboljšanje u rasti brade, ali i kose.

Kakav nam dermaroller odgovara?

U suštini koža lica je prilično tanka i nježna tako da je dermaroller s veličinom iglica od 0,5 do 1 mm sasvim dobar za našu primjenu. Duljina je to koja je sasvim dovoljna da se probije koža lica do dubine gdje se nalaze folikule te se time stimulira cirkulacija krvi kao i proizvodnja keratina i kolagena. Neki jeftiniji dermaroller s duljinom iglica od 0,75 mm je savršen za odrađivanje ovo posla, a vrlo je vjerojatno da će nas izdržati i cijeli životni vijek.

Kako koristiti dermaroller?

Najviše jednom do dva puta tjedno i to po cijelom licu u različitim smjerovima.

Znanstveno je dokazano da dermaroller dosta pomaže pri rastu kose, stoga je više nego vjerojatno da će pomoći i pri rastu brade. A i same studije koje su sprovedene baš s ciljem dokazivanja njegove funkcionalnosti govore da pomaže pri rastu brade ili kose:

Microneedling metoda stimulira matične stanice te time izaziva aktivaciju faktora rasta.