NAJBRADE HRVATSKE Završio natječaj Najbrada i najbrk Hrvatske, a ovo su pobjednici

Nakon dugog i iscrpnog vijećanja, razmišljanja, prespavanja, pa ponovnog vijećanja, izabrali smo Najbrade Hrvatske za 2016. godinu, no isključivo u sklopu natječaja na Gentleman.hr. Htjeli bismo samo napomenuti da, iako se natječaj zove Najbrada Hrvatske, svjesni smo da ima još mnogo ponosnih brkonja i bradonja koji nisu pristupili natjecanju. Nikako ne želimo obezvrijediti njihov trud i pozivamo ih već sad da se slijedeće godine prijave. Ovo je tek prvi natječaj u nizu i planiramo ga redovito raditi svake godine u još boljoj i proširenijoj verziji.

>> Galerija svih natjecatelja

Sve u svemu pristiglo je 108 prijava na natječaj, te smo odlučili prilikom žiriranja napraviti dvije kategorije – kratke i duge brade. Razmišljalo se i o posebnoj kategoriji brk godine, međutim ostavili smo ga ipak za slijedeću godinu.

Nije nam bilo lako izabrati nabolje, svaki brk ili brada koji smo primili po nečemu je bio poseban. Iznenadila nas je i kvaliteta fotografija koje smo primili, dragi naši bradonje, svaka vam čast! Ne samo na trudu oko njegovanja brade i stilu, nego i na tom posebnom trudu da svoj ponos prikažete u najboljem svjetlu.

Želimo zahvaliti svim bradonjama na sudjelovanju, hvala vam i na nedoumicama i mozganjima koje smo imali birajući najbolje (zaista nam nije bilo lako), hvala vam što ste pomogli da se ovaj projekt provede i bude uspješan. Bez vas ne bismo mogli!

Zahvalili bi i našim sponzorima, odnosno dobrim ljudima koji su nam omogućili da najbolje brade i nagradimo prigodnim poklonima, trudili smo da isti budu u duhu natječaja. Hvala Bradonji, zatim Blackbeardu, te Prorasu odnosno Frizerlandu koji su pripremili poklon pakete u kojima se nalaze ulja, šamponi, balzami, vosak, uglavnom sve što muškarcu treba da bi njegova brada odnosno brk uvijek bili reprezentativni. Također, hvala Pivovari Medvedgrad na finim hmeljskim pripravcima, jer nakon večernjeg groominga, sigurno ste žedni, te Conradu koji je osigurao nagradu za najperspektivniju bradu u obliku Grunding seta za trimanje i njegovanje brade i brka. Dragi, dobri ljudi, i bez vas ovaj projekt ne bi bio uspješan!

Pobjednicima ćemo se javiti email porukom o načinu preuzimanja odnosno dostave paketa, a svi koji su sudjelovali u ovogodišnjem natječaju odlaze u posebnu galeriju fotografija koja će biti objavljena na portalu.

>> Galerija svih natjecatelja

I za kraj pobjednici ovogodišnjeg izbora za Najbradu i najbrk Hrvatske su:

DUGE BRADE

1. Igor Pezelj

igor_pezelj

2. Saša Njari

3. Nino Merdanović

nino_merdanovic

4. Dino Smrtić

dino_smrtic

5. Darko Domišljanović

darko_domisljanovic

6. Ivan Kovačević

ivan-kovacevic

KRATKE BRADE

1. Goran Đurđević

goran-djurdjevic

2. Tomislav Žvorc

tomislva_zvorc

3. Branko Knežević

branko-knezevic

4. Marko Farkaš

marko-farkas

5. Nik

nik

6. Nikolaus

nikolaus