Ovo je (super) hrana zbog koje će vam brada rasti brže, jače, bolje i muževnije

Postoji li super hrana? Što je super hrana? Čemu služi super hrana? Kako izgleda super hrana? Zašto je super hrana super? Uglavnom super hrana je, za nas obične i prosječne ljude na ovom planetu, samo zdrava hrana koja zbog svog sastava pogoduje određenom procesu odnosno segmentu našeg rasta, starenja, sazrijevanja, odnosno življenja općenito. To je upravo moja nestručna definicija nekoga tko se već 39 godina svakodnevno bavi hranom na ovaj ili onaj način.

Kako i sami naslov kaže, ovdje nas zanima brada, nešto malo i kosa, ali u suštini zanima nas uglavnom kvalitetniji uzgoj i kasnije održavanje brade.

Brada i kosa načelno se sastoje od 97% proteina, stoga, logično je zaključiti, da ćemo pravilnim i kvalitetnim unosom proteina omogućiti bolji, brži, kvalitetniji rast brade, ali i kose.

Uglavnom, donosimo popis 8 namirnica od kojih barem 75% imate u frižideru u trenutku čitanja ovog teksta. Namirnice su to koje konzumacijom daju bitne sastojke odnosno elemente za rast brade i kose (i mnogo toga još).

Losos

Bogat je proteinima, sadrži vitamin D te 3 vrste masnih kiselina koje pospješuju hidratizaciju kože i kose, odnosno brade.

 

Kamenice

Također bogate proteinima i cinkom, a nedostatak cinka se obično manifestira ispucalom kožom i gubitkom kose.

 

Jaja

Odličan izvor proteina te četiriju esencijalnih minerala i to cinka, selena, sumpora i željeza. Željezo je primjerice bitno jer prenosi kisik u folikule kose.

 

Grah

Bogat proteinima, cinkom i biotinom. Biotin je sam po sebi bitan element kod rasta kose i brade te je iznimno skup kao dodatak prehrani, stoga je ovo prilično jeftin izvor biotina.

 

Grčki jogurt

Bogat proteinima i vitaminom B5. Naravno imajte na umu da je riječ o grčkom jogurtu, a ne običnom jogurtu.

 

Borovnice

Bogate su vitaminom C. U suštini dobro je bilo kakvo bobičasto voće bogato vitaminom C jer pospješuje cirkulaciju krvi prema folikulama kose.

 

Mrkva

Bogat izvor beta karotena, koji se u tijelu pretvara u vitamin A. Vitamina A je bitan za izbjegavanje prhuti, odnosno za kvalitetnu proizvodnju prirodnih ulja na koži. Mrkva je također dobra za oči i kvalitetnije ćete gledati vašu bradu.

 

Banana

Sadrži minerale silicija što omogućuje rast snažne i zdrave kose te brade.

 

Uglavnom ovih 8 namirnica cirkulirajte u dnevnim obrocima. Nije nužno svaki dan jesti kamenice i losos, ali zato ne vidimo razlog zašto jaja, banane, mrkva ili grah ne bi bile na redovitom jelovniku.

Svakodnevnim unošenjem nekih od njih vaša će brada i kosa biti zdrava i prekrasna, baš onakva kavom i zaslužuje biti.