Tri stadija žaljenja koje prolaze, sad već bivši, bradonje nakon brijanja

Dogodilo se. Skupili ste hrabrosti, ako bi se to moglo nazvati hrabrošću. Skupili ste ono nešto u sebi što je bilo potrebno da vas vodi kroz proces brijanja brade. Zašto? Ni sami ne znate odgovor na ovo pitanje. Jednostavno krenulo je s trimanjem i odjednom se u ruci nađe britvica. Sljedeće čega se sjećate je umivaonik prepun vaše brade. Suza je na oku, to smo sigurni.

Tri su faze koje ćete sada prolaziti – čuđenje, žaljenje i nestrpljenje.

Više ne izgledam kao muškarac, izgledam kao beba

Prva faza je čuđenje. Čuđenje samome sebi, svom licu.

No, šteta je učinjena. Jedino što vam preostaje je očistiti taj umivaonik prije nego se vašom bradom začepe cijevi, pogledati je još jednom u ogledalo i iskreno zaplakati za onime što ste učinili.

Nema povratka na ono prije. Ima alternativa, nova brada, ali morat će proći mjeseci i godine, morat ćete opet proživljavati sve one početničke faze koje prolazi svaki bradonja.

Zašto sam si to učinio?

Žaljenje uz neizostavni poklič – zašto?! Nakon što se rasplakali i emocije su odradile svoje na scenu konačno dolazi razum. O, da je barem bio prije ovdje. Ali nije. Uglavnom slijede pitanja, poput zašto sam to učinio? Jesam li bio pijan? Što me to spopalo (bradonja ne koristi baš riječi poput spopalo, ali vi više niste bradonja)?

Najpametnije i jedino što možete učiniti je da naučite štogod na ovoj greški kako se ista u najmanju ruku više ne bi ponovila u budućnosti.

Kako da mi brada opet što brže naraste?

Brada raste oko 1,5 mm mjesečno. Sporo? Da, sporo i to je u slučaju da ste mladi, zdravi, fizički aktivan muškarac koji se hrani smo zdravim namirnicama. Ovo pitanje će se početi postavljati kad se ponovno nađete na pragu da postanete bradonja i ponavljat će se vse dok vam brada ne prekrije Adamovu jabučicu.

Imate trodnevnu bradicu i treba vam još barem 4 tjedna da sami sebi možete priznati da ovo što nosite doista može biti brada.

Proteini, biotini, razni čarobni napitci za brzi rast brade bit će narednih tjedana, između ostalih, glavni razlozi otvaranja googla.

Da riješimo ovu zadnju dilemu odmah na početku, ili kraju, nema čarobnog napitka. Jednostavno se prepustite vremenu, jedite zdravo, krećite se i koristite ulja za bradu od samih početaka. A drugi puta pamet u glavi. Nemate li je?! Zamolite partnera ili nekog od ukućana da skloni sve oštro čime bi mogli obrijati bradu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.