Valentinovo na rate – kupite dar koji će vas na ljubav podsjećati od šest do 12 mjeseci

Nakon siječanjske depresije i praznih novčanika, vrijeme da se, gospodo draga, isprsite i svojim partnericama ili partnerima darujete nešto lijepo za Valentinovo. Parfem, na primjer.

Uvijek postoji mogućnost plaćanja na rate, a i banke daju brze kredite, tako da nema opravdanja. Nema ljepšeg nego da se svaki mjesec, kad rata stigne na naplatu, sjetite svoje drage i ljubavi koja vas veže. To je Valentinovo koje se razvuče na cijelu godinu, na rate. Kako romantično!

Da ne duljimo, predložit ćemo vam nekoliko parfema koje bi se ženama mogli svidjeti ako ih pronađu ispod bora… pardon, ispod… čega? Kamo se stavljaju darovi za Valentinovo? Na stol? Ispod jastuka na krevetu?

U hladnjak, pa kad ga otvori jer želi uzeti jogurt ili čajnu, ugleda lijepo zapakirani Guerlain Shalimar, parfem koji je još 1925. stvorio slavni Jacques Guerlain? On nikad neće biti poznat kao Maradona ili Hamilton, no oni koji cijene parfemsku umjetnost znaju koliki je njegov doprinos. Njega nitko neće pitati “a gdje si bio 91.?”

 

On je, uz ostalo, stvarao i slavni parfem Mitsouko, a njegov je i Vol de Nuit iz 1933., nazvan po knjizi A. de Saint-Exupéryja. Ne, nije “Mali princ”. Taj je tip, ne biste vjerovali, napisao više toga, uključujući i “Vol de Nuit” ili “Noćni let” 1931. Bočica je sjajna, silueta avionskog propelera u vrtnji. Lijep ukras za regal. Na žalost, tog parfema nema baš na puno mjesta za kupiti, ali dar će tim biti draži. Možete ga kupiti na eBayu i usput si nabaviti novi set gedora ili naplatke za auto.

Ima muškaraca koji bi htjeli da parfem, kad ga već kupuju, bude “2 u 1”. Dakle, da osim što miriše, djeluje i kao afrodizijak. Pitanje je samo misle li pritom na poticanje žudnje u ženi koja ga nosi ili u njima koji sjede pokraj nje i nadaju se…

Parfemi su, uz ostalo, i sredstvo zavođenja, pa treba i o tome voditi računa prilikom kupnje. Želite li da vam partnerica nosi parfem koji će izazivati pozornost drugih muškaraca, na primjer kad je na poslu ili na kavi s prijateljicama? Ili želite da ga nosi samo kod kuće, za vas? Rješenje je da joj kupite dva parfema. Jedan koji će nositi na posao ili u grad ili selo, a drugi za po kući (ne, to nije ono pour homme u nazivima parfema, da se ne zeznete).

Uzet ćemo si slobodu i predložiti vam nekoliko parfema koja bi mogla izazvati oduševljenje kod najmanje 30 posto žena, a i lako su dostupni u parfumerijama i drogerijama.

Na primjer, Lancome La Vie Est Belle, cvjetno-voćno-gurmanski (3 u 1!) miris iz 2012. godine. Francuska škola, a Francuzi, priča se, znaju kako udovoljiti ženama (Napoleon i Hollande). U tom parfemu ima nota čokoladnih pralina, kruške i cvijeća poput jasmina. Reklamno mu je lice Julia Roberts, koju žene jako vole, pogotovo od “Zgodne žene”.

 

Sljedeći je Si od kuće Armani, a kad se spomene Armani, ne treba previše filozofirati. U njemu su i list i pupoljak ribizle, pa možete na papirić napisati “Kao što je pred pupoljkom ribizle u ovom parfemu cijeli život, tako je i pred nama još dugo razdoblje sreće i jubavi”. Ili, ako niste vješti s riječima, možete samo napisati “Pupoljak si bila, jedan u mom srcu”. Ili ako voli cajke, “pupo, pupo pupoljak, ti dama, a ja seljak”.

Idemo dalje. Prada Candy. Ima karamelu, spada u orijentalno-gurmanske parfeme i sladak je. Dakle, i on šalje neku poruku. Preporuka je i Decadence od Marca Jacobsa, s bočicom u obliku ženske torbice. Kako praktično! Jedan od sastojaka je i šljiva, ali ne afrička, nego ona obična, za pekmeze. Amber, vetiver, šafran, papirus…, ima tu još svega, a miris je vrlo senzualan.

 

Mogli biste pokušati i s Coco Mademoiselle od Chanela, sjajnim orijentalno-drvenim mirisom. Svakako bi u obzir mogao ući i svježi Chloe. Vapite pak li doista za otplatom na rate, preporučamo The Night od niche kuće Frederic Malle, čija je cijena oko 4700 kuna. Senzualan miris s oudom iz Indije.

Ako pak partnerici želite poručiti da je ona za vas broj jedan (ne miješati s Alan Fordom), obratite pažnju na Clive Christian No. 1. Cijena mu je prava sitnica. Za 30 ml pure parfume 3900 eura, a ako se želite isprsiti za bočicu od 100 ml, to će vas stajati 13.000 eura. Ako to nije afrodizijak, ne znamo što jest!