TKO SAM JA? Japanski ‘test kockom’ otkriva tajne vaše osobnosti

Japanski psiholozi osmislili su ovu igru ​​kako bi otkrili dijelove vaše osobnosti za koje možda niste ni znali ili ste ih zanemarili su svakodnevnom životu.

Igra pod nazivom “test kockom” preuzeta je iz japanskog bestsellera Kokologija, koju su priredili Tadahiko Nagao i Isamu Saito, a u kojoj su skupili čitav niz zabavnih i vrlo zaraznih igara, koje pomoću dokazanih psiholoških principa otkrivaju naše skrivene stavove o seksu, obitelji, ljubavi, radu i životu.

Ukratko: knjiga je puna raznih psiholoških igara osmišljenih kako bi pomogle ljudima da uče o sebi. Testiranje osobnosti kockom jedna je od najpopularnijih vježbi iz knjige.

Zbog čega je toliko posebna?

Pa, za razliku od većine ostalih kvizova osobnosti, test kockom prisiljava nas da zaronimo u vlastitu podsvijest i otkrijemo stvari kojih možda nismo ni svjesni.

I tako dobivamo puno dublji i realniji pogled na same sebe, odnosno na to tko smo zapravo.

Znamo da postoje mnogi slični testovi poput ovog, koji letaju skroz nezavisni naokolo po čitavom internetu, a koji su prilično besmisleni i nisu baš precizni, ali ovaj je stvarno cool i dosta nas precizno razotkriva.

Testirajte se, ako ni zbog čega drugog, da biste vidjeli možete li nešto više naučiti o sebi. Samo kratka uputa prije nego što pogledate video: slobodno skicirajte ili črčkajte što vam drago o svemu što vam prođe kroz glavu tijekom testa/igre.

Hrvatski prijevod slijedi nakon videa. Sretno!

Najprije, zamislite da ste u pustinji. Pustinja je nevjerojatno velika, a u pustinji je kocka.

Vidite li je? Koliko je kocka velika? Gdje je točno? Je li ukopana u pijesku ili stoji na pijesku? Lebdi li? Koliko je velika? Kreće li se kocka? Od čega je napravljena?

Razmislite o tome malo, a zatim pređite na sljedeće pitanje.

Dok promatrate kocku, počinjete uočavati da u pustinji postoje i ljestve.

Od čega su napravljene ljestve? Koliko su dugačke? Jesu li to stare ljestve? Gdje se nalaze u odnosu na kocku?

Sada zamislite da se u pustinji pojavio konj.

Kreće li se taj konj uopće? Ako se kreće, u kojem smjeru? Kako izgleda?

Ako ovo skicirate, nemojte brinuti ne možete li dobro nacrtati konja. Nemojte se bojati dodati kratku opasku koja opisuje ono što ne možete nacrtati. Ništa ne brinite. Totalno vam dobro ide, obećavamo.

Zatim u ovoj pustinji zamislite cvijeće.

Koliko cvijeća možete vidjeti? Gdje se nalazi cvijeće u odnosu na druge predmete u pustinji? Odakle raste?

Nadamo se da ste ponijeli kišobran – stiže oluja!

Vidite li? Je li vjetar jak? Je li oluja daleko, ili ste usred munja i gromova? Kako je oluja utjecala na konja, cvijeće, kocku ili ljestve? Je li uopće ikako djelovala na njih?

Što sve to skupa znači?

Izvrsno pitanje! Drago nam je što ste ga postavili.

Kocka predstavlja vaš ego.

Ako je kocka koju ste zamislili velika, vjerojatno ste vrlo sigurni. Ako je mala, vjerojatno ste sramežljivi i skromni.

Ako je kocka ukopana u tlo, to znači da ste planer koji misli daleko u budućnost. Ako je kocka na pijesku, to znači da razmišljate poput “poslovnih mislilaca”.

Kocka koja se kreće označava da ste netko tko misli izvan ustaljenih okvira i izbjegavate uobičajeno.

Ljestve označavaju vaše prijatelje.

Ako ste zamislili da ljestve dodiruju kocku, to znači da ste vrlo povezani s prijateljima i možete se osloniti na njih i imati punu podršku. Ako su ljestve udaljene od kocke, to znači da želite biti neovisni.

Nalaze li se ljestve ispod kocke, vaši vas prijatelji vide kao autoritet. Ako je kocka na istoj razini, vi i vaši prijatelji ste ravnopravni. Nalaze li se ljestve iznad kocke, to znači da svoje prijatelje doživljavate kao autoritete u vašem životu.

Ako su ljestve kratke, to znači da želite imati uski krug prijatelja. Ako su ljestve dugačke, vi ste ekstrovertirana osoba s puno prijatelja i poznanika.

Konj je vaš idealni partner.

Ako je konj kojeg ste zamislili jaki radni konj, to znači da vaš idealni partner naporno radi i pouzdan je. Ako ste zamislili delikatnijeg konja, to znači da je vaš idealni partner vjerojatno netko tko se ponosi svojim izgledom i uživa kad mu se ugađa.

Ako je konj daleko od kocke ili se kreće u suprotnom smjeru, to znači da ste udaljeni od sadašnjeg partnera ili daleko od pronalaženja idealnog.

Cvijeće predstavlja vašu djecu.

Broj cvjetova koje ste zamislili predstavlja broj djece koju biste željeli imati. Ako je cvijeće blizu kocke, to znači da želite bliski odnos s svojom djecom – ili da već imate dijete.

Ako su cvjetovi daleko od kocke, to znači da vam nije stalo do bliskog odnosa sa svojom djecom.

Grmljavina predstavlja vaše strahove.

Je li oluja koju ste zamislili daleko u daljini? To znači da živite život s malo briga. Ako je oluja blizu kocke, spremni ste se suočiti s konfliktom.

Ako oluja bijesni direktno iznad kocke, vaše su vam nedaće trenutno nesavladive.

I kako ste prošli na testu? Jesu li rezultati točni? Jesu li vam otkrili bilo kakve nove spoznaje o nečemu što možda zanemarujete u životu?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.