NEMA STRAHA Gospodo, ovih blagdana budite ponosni na svoje trbušine i neobrijana lica

Jer dame, a kako kažu antropolozi, ekolozi i evolucijski biolozi, to vole.

Dolaze nam dani kada svjesno pomičemo neke granice jer delicije koje se stavljaju pred nas na stolove teško je preskočiti. Iako nam sve to bilo ukusno, fino, slasno ono će ipak ostaviti traga na našem tijelu, ponajviše ako smo nešto slabijeg karaktera.

No, gospodo, imamo vijesti, imamo krasne vijesti. Ne treba nam više biti teško, ne treba nam više biti neugodno, ne trebamo se plašiti da ćemo sakupiti koji kilogram viška jer prema riječima profesora antropologije, ekologije i evolucijske biologije sa sveučilišta Yale, Richard G. Bribiescasa, višak kilograma i famozni pivski trbuh dobra su stvar.

Takozvani “trbuh tatice” dakle onaj malo poveći trbuh navodno je više atraktivniji damama od raznoraznih pločastih i definiranih pločica koje je znamo po pojmom six-pack. Spomenimo samo da prava muškarčina jako dobro zna što je pravi six-pack.

I nama je ovo pomalo čudno, ali današnje dame nekako su postale izbirljive, ali tako da će uhvatiti taticu s manje testosterona, manje mišićne mase, a više onih masnih naslagica oko struka.

Osim toga, a pisali smo već, tatice s trbuščićima u prosjeku žive duže te za razliku od onih koji svakodnevno posjećuju teretane i pomalo su opsjednuti izgledom, imaju manje šansi da budu žrtve srčanog udara ili raka prostrate.

Doduše to ne znači da se moramo zapustiti i postati pretili. Nikako.

Sagledamo li malo s evolucijskog stajališta, današnji se muškarac više ne treba baviti fizičkim egzistencijalnim aktivnostima, loviti mamute ili se svakodnevno boriti za život kako bi on i njegova obitelj preživjela. Za današnjeg je muškarca poželjno da bude vjeran i dobar suprug, da bude “pri ruci” i naravno da bude dobar tata (ili tatica).

Stoga umjesto znojenja i rasturanja u teretana, fokusirajte se više na sretan, zabavan život s dodatnim rekreacijskim aktivnostima kao što su šetnje, plivanje, planinarenje, druženja u prirodi. Vaša sva srca, ono koje kuca, i ona koja neizmjerno volite, a vaša su obitelj, bit će vam znatno zahvalnija.

Gospodo, a znate jako dobro da moderne dame vole bradonje. Stoga, znamo da je malo čudno, ali današnji poželjni muškarac, na duge staze, ima trbuščić, nosi bradu i ne prakticira više lude noćne izlaske.

Naše je vrijeme tek došlo, draga malo okruglija gospodo!